Kawan-kawan ku

Thursday, December 2, 2010

p.e.n.a.t.n.y.e m.a.t.a s.a.y.a

Assalammualaikum..

Uwarghhhh akhirnye mata aku sudah penat ngadap PC lama2 dok tenung gred student satu2..ok sila abaikan semua tu..pe yg penting skang aku nak aja cara baru untuk mengurangkan stress, ngantuk, tension, letih lagi2 pada mereka yg tgh pening2 lalat..haha..

Langkah 1:
Cari lalat2 atau binatang yang berkeliaran sekitar u oll..hentam sampai mampus tapi make sure jangan penyek kan dia sebab nak jadikan dia model yg terulung..lau u oll xmampu u oll leh upah lembu sebesar "hilux" tuk membunuh lalat2 itu


Langkah 2:
Ambil kertas xkira la kertas putih ke color ke but make sure it is plain paper..

Langkah 3:
Lukis la ape yang korang nak mengikut kreativiti n imagination u oll

Langkah 4:
Susun kan la lalat2 itu atas kertas yang telah u oll lukis tadi mengikut kreativiti dan daya imaginasi u oll yg bernas n power2 tu kan..


Hasil nya seperti ni:

ATT517982 Bila bosan semua boleh jadi
pahlawan lalat nak menyelamatkan puteri lalat
ATT517983 Bila bosan semua boleh jadi
keberkesanan makan calcium 
att5179831 Bila bosan semua boleh jadi
pertandingan melompat paling tinggi
att5179832 Bila bosan semua boleh jadi
bersantai sambil berdating
att5179833 Bila bosan semua boleh jadi
weee weee teping jalan..sungguh kurang sopan
att5179834 Bila bosan semua boleh jadi
mengintai anak dara cik lat janda sebelah umah
att5179835 Bila bosan semua boleh jadi
tunggu turn masuk toilet..tahan jgn xtahan..
att5179836 Bila bosan semua boleh jadi
lumba lari
att5179837 Bila bosan semua boleh jadi
pertandingan sapa terpelanting paling jauh
lalat bertemu cik kupu-kupu
percintaan antara cik kupu2 dgn bujang lalat..


Langkah 5:
Bila dah siap u oll leh la frame kan hasil kreativiti u oll tu..tapi pasti kan lalat2 itu di awet lau nak frame..kang kene hurung ngn semut la plak kan..
** lau xjumpe lalat cari la lipas ke mentadak mentadu ke, semut or lain2 yg de sekeliling u oll k..
selamat mencuba ye!!!

credited to: http://blog.sepaku.net

14 comments:

James Buns said...

haha..bapak kreatif.

2THUMP UP!

hasrul hassan said...

Salam .. memang best ... waaa .... tapi cam takde masa je nak wat .. heheehe...

thnks for sharing this.

rainbowskittle said...

sungguh hebat lalat-lalat itu

♥ Funna ♥ said...

james bun: arigatooooo..haha

♥ Funna ♥ said...

abg hasrul: xde masa wat2 la de masa sikit..kasi free kan diri tu..

♥ Funna ♥ said...

farah: mmg hebat lalat2 ni..bkn takat men kuda, gimnastik, lompat2 kencing2 semua mereka pandai tao..

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

kreatif2

suka pulak nengok lalat2 tu

hehe

Bazilah said...

mak aih cam stress je nak cari, tampar lalat bagai hahaa. nice one :D

Aiza Syahida said...

hahahahaha. . .
tak pernah terpikir kot.

rainbowskittle said...

sape la dia punya coach. nak belajar gimnastik jugak ni.

oh farah said...

eiii. geli betul. hahaha

saiazuan said...

wah smart2 LD

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

fuyoo, kreatif nhye sis!!!:) thumbs up.

~hAKim ZaiLAn~ said...

hahha,even lalat skalipin..
tetap menarik..
terbaek!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blog template is created by Funna Ismail