Kawan-kawan ku

Friday, December 31, 2010

Bye2 2010, Hello2 2011

Hello guys n Assalammualaikum..


Less than 24hours we will go for year 2011..and my age will automatically turn tu 24..omg!i'm getting old now..huhuhu..mmm wuteva..oww yeahhh~amacam dgn journey u guys for 2010?does it going well or not?ok2 wuteva it is, i hope 2010 will leave u guys with da sweet memories n also hope 2011 will be better..


New Year Wallpapers 2011 | Colorful New Year Wallpapers | Happy New Year Wallpapers


During this year, i was try do the best as i can, which is i have my own job, own money, be independent, matured (i think so), start to be a blogger, get lot of friends and knowledge, gain lot of experience and etc..there were something has happened to me in this year but i will take it as a lesson for me to continue my next journey..in order to complete da journey of my life TIPU la i said there's no challenging rite?i have experienced many challenges during this year but i can go through and solve it by myself alhamdulillah syukur..


I also have done lot of mistakes especially to my mum, my family, my boyfie n also my frens..uwarghhhh I'M SO SORRY for everythin i've done.. i feel so regrets about wut i;ve done especially to my mum..huhuhu..the conclusion is incidents, mistakes, regret and happy moment in 2010 should i never forget..owwwwhhh not to forget about my super duper cute boy(my sis son) just born in dis month refer to this entry..u r my sunshine Aydin..hehe



What is ur resolution for dis coming year?? Are u already think about what’s ur 2011 planning?mine?mmm i have a lot of planning but let me plan it well before i tell everyone ok..wut i will do is:

  • I  will try to follow this journey
  • I will never complain
  • I will never say NO, say yes yes yes je(gedik)..
  • I will never ask for more but if i'm not understand of course la hv to ask2 for more rite?haha..
  • I will always ready(ready for wut?married?oh of course i'm ready..kahkahkah)
  • I will give my love, care, loyalty, honesty to my mum, family n also my boo
Oh it is enough for me to list down what I WILL DO, n i will try to do what i will do bcoz what i will do is to complete my task of what i will do(sesi membelitkan lidah..aku yg pening terbelit2 nak paham dis word..huahahahaha) ok2 wuteva la.. so i'm sure u guys will also hv story mory about dis year journey n will plan to create new life for da next2 year rite..so tell me..i want to know..(opssss..ter bz body la plaks).. btw i wanna wish to u guys yang sweet2:



New Year Wallpapers 2011 | Colorful New Year Wallpapers | Happy New Year Wallpapers
pom!pom!pom! 


"May ALLAH blessed all of us..aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn~"

Wednesday, December 29, 2010

ooo emmm jieee

Assalammualaikum readers..

Pekabo u oll hari ni?huahahaha sapa kah yg mau baca entry gua ni kan?dush!
actually hari ni haku rasa sgt sedey la..
ingat pg ni nak pakai pants n kemeja but...
i try all my pants semua dah ketat..
ketat kat pinggang lak tu..
if i'm wearing it confirm xleh nafas la coz nk kene tahan nafas baru leh button it..
yeaaaa i sudah GEMOK itulah jawapan paling sesuai..
wth?makan banyak sangat la ni kan..
pg ptg siang mlm makan n makan n makan..
see..
now sudah GEMOK..di ulang sudah GEMOK!!
arghhhh mcm mana ni?
xkan kene beli suar baru lak kan..
dem!!!aku xmo membazir lagi..
1 of my resolution for 2011 is saving money..
mau kawin lol!huahahahahahahaha..berangan lak kan..
so, mcm mana ni?
is anyone know how to have a balanced diet?
i don't want to eat diet pills or drink diet tea or etc..
xmau kurus sgt but want look sedap2 mata memandang n can wear all the pants back..





kurus sgt nampak macam mayat hidup je kan..but if gemok lak susah..nak kene melabur wet tuk beli evrything baru lak kan..OH!MAN..berusaha kembali ke bentuk asal la yang terbaik..huhuhu


p/s: de orang kata  kurus itu lawa, kurus itu market..waklu...gemok market pe mcm incik booolat aku..comeyl je die..huahahahahahaha

Monday, December 27, 2010

Hidup Malaysia!

Assalammualaikum..


Hari ni nak cite sal bola..Tahniah to Malaysia coz telah mengharumkan nama Malaysia yg dulu penah busuk sbb kalah je dalam pertandingan..tapi now Malaysia xlemah lagi setelah tertubuhnya ahli2 baru dalam pasukan malaysia..ececece.. nak kata aku ni peminat bola sorry to say la kan..den xminat bola pon..yg aku tau tgk org tendang bola bila gol, org jerit gol aku pon jerit owww yeahhhhh GOL!!!!!smlm tgk bola kat tv je ngn family..c ap beli mcm2 snek..mcm tgk world cup je kan..haha..niat d hati nk menyibuk makan cikedis sambil men ngn baby aydin tp syiok lak aku tgk diorg ni menendang bola..agk2 lau aku tendang leh x masuk gol?haha jgn mimpi la funna..dulu men futsal ngn membe2 kolej smpai injured2 lg de la..


Btw, yang sal org men laser tu aku pasan gak even tgk dlm tv kan..ish diorg ni vodosh btol la..de plak men laser suluh kat gol keeper lak tu..mmg kurang asam boy btol..btol bak kata Cik Farah sengetbuat malu negaraa. boleh buang negara la budak laser hijau tu"..aku pun sokong ngn ko dak farah sbb dak laser tu negara kita kene kutuk ngn dak indon..hasihhhh xde adab la dak laser tu kan..papehal pon congrate la to pasukan Malaysia..I wish Malaysia kan maintain n win for da next game..bile ek?wednesday xsilap aku..yeahhhhh, nak suh my bro in law bile cikedish n cekelat byk2 lagi la..(habis la program diet aku..huhuhu)


ecececece smgt lak aku siap letak gambo bendera kan..ngueh3

Wednesday, December 22, 2010

Makhluk kau xperlu tau?

sila tengok pada kotak kuning tu
Oppss...Terkedu wa beb tgk msg ni kat shoutmix wa..omg!wth?itu yg mampu aku katakan..sapakah makhluk ini ye?sesuka hati je bg comment yg mcm ni kat shoutmix aku..sungguh rendah budi bahasa nye kan..ish2..bajet nak mampos?geli tgk pic aku?haha sapa suh hang tgk??? lau geli jgn la tgk..tutup la mata anda kalau geli..kan kan kan..ape2 je la labuuuu..


p/s: buat makhluk ko xperlu tau, mesti ko banggakan aku wat entry special tuk ko..haha..sorry la lau gmbo aku wat ko annoying ke pe..dis is my blog ok!xsuka please berambos n jgn dtg lg wat kali kedua n sterusnye..wekkkkkkkkkkk...bagi kentut paling hebat kat muko ko baru tau..mau ngak?haha..sorry la aku delete ko nye msg tu sbb wat skt mata je tgk kat shoutbox aku tu..org xnmpk pon..kat sini org leh baca terang sikit kan..haha


ok la cukup la takat ni entry ni..pasni semua pakat2 la letak gambo u oll yg paling horny n gedik bg si makhluk ko xperlu tau rasa xmau nk bw lagi k..btw, jom kita tgk berita kat tv3 lagi berfaedah..lalalala

Monday, December 20, 2010

grrrrrrrrrrrrrr

athoiyaaaaaiiiii lama nye xupdate belog ini..sorry la lately i'm kinda bz lol..huhu..
lately bdn haku sgt sakit n xbermaya..
mayb xcukup rest kot..
nk domam pon ado den raso ni..
lg2 la ni musim hujan..
mmg ptut pun bdn lesu je kan..
kat opis lak mato ni asyik steam je..
syaitonirajimmmmmm sila jauh2 dr aku..
ganggu ke fokusan aku wat koje je..aishhhh




ok la nk tido nitez~~~~~~~

Saturday, December 18, 2010

watdefak????

Today i was so-so-so tired so please don't spoil my mood..ko igt ko sape?igt org kisah ngn mood penat ko?haha ok serius aku trasa collapse gile hr ni coz skarang office aku de wat new student registration..maklum la keje kat tempat ilmu kan..ok itu cite, len kira..ni wa nak cite psl kecuaian wa pd harta benda wa..

lu orang semua tau kan wa de buat sepek baru menggantikan sepek wa yg telah kehilangan tu kan?ok ni wa nak cite sikit..sebenarnye kan..sebenarnye kan..sebenarnye kan..sebenarnye korg rasa2 pe ek???

sebenarnye aku dah jumpe balik sepek lama aku weyh..ape?dah jumpe?watdefak?vodosh nye weyh..setelah sehari aku amik sepek baru..

tetiba..................... sepek lama aku muncul kembali..bengang ke x? bengang ke x?


of course la lu org x rasa bengang sbb wet wa yg kuar tuk wat sepek baru tu kan..ape da..serius weyh wa bengang..gile frust!!!kalau la sepek tu xmen sorok2 ngn wa pasti wa dpt p shopping dgn wet sepek tu..wa hbs dekat 400rm tuk sepek tu..lau p shopping wa dpt baju berhelai2, jeans, kasut n handbag gitu..warghhhhhhhhhhhhhh wa rasa sgt nak ketuk sepek tu tp malangnye sepek tu adalah benda kalau dia manusia n boleh mnjerit "sakit la vodosh" pasti lama wa dh ketuk kan..huhuhu

u oll tau x aku jumpa sepek aku kat mana??asihhhhhhhhhhh mestila xtau kan..k sebenarnye aku jumpe spek tu kat unit exam..mungkin masa aku wat OT di unit tu dulu aku lupa nak mik kan..yg budak kat unit tu leh wat xtau je bile aku dok kecoh kehilangan spek aku..cis!sabar je a..nak wat mcm mana mmg dh takdir tuk aku wat sepek baru..lagi pon power mata aku dah berkurang..xsesuai pon lau aku terus pakai sepek lama kan..

sepek brown vs sepek white zebra..huahaha suka hati je bg nama ntah pape..

 budak gomoks berbibir kurang munggil dgn sepek white zebra..mmg nmpk gomok..lalalalalala

haha ok la sampai sini je la ye cite ngarut aku..nak sambung wat kijo yg bertimbun2 ni..adesh!sakit palesh shaye..

Thursday, December 16, 2010

Lily Allen - Littlest Things

Currently mood sgt suka dengan lagu ini OK..dengar repeatedly..sorry la kak lin if dengar lagu ni dari PC aku berulang2 kali..hahaha..oh actually aku mmg suke semua lagu Lily Allen..lagu dia mmg sgt chomeyl n org nye pon sgt chomeyl..kesimpulannye aku mmg suke dekat benda yang chomeyl2..hehehehe


jom kita layannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnzzzz video klip ni..


Sometimes I find myself sitting back and reminiscing
Especially when I have to watch other people kissing
And I remember when you started calling me a miss's
All the play fighting, all the flirtatious disses

I tell you sad stories about my childhood
I don't know why I trusted you but I knew that I could
We'd spend the whole weekend lying in our own dirt
I was just so happy in your boxers and you t-shirt

Dreams dreams
Of when we had just started things
Dreams of you and me
It seems it seems
That I can't shake those memories
I wonder if you have the same dreams too

The littlest things that take me there
I know it sounds lame but it's so true
I know it's not right but it seems unfair
The things are reminding me of you
Sometimes I wish we could just pretend
Even if only for one weekend
So come on
Tell me
Is this the end

Drinking tea in bed
Watching DVDs
When I discovered all your dirty grotty magazines
You take me out shopping
And all we buy is trainers
As if we ever needed anything to entertain us

The first time that you introduced me to your friends
And you tell that I was nervous so you held my hand
When I was feeling down
You'd make that face you do
There's no one in the world
Who could replace you

Dreams dreams
Of when we had just started things
Dreams of you and me
It seems it seems
That I can't shake those memories
I wonder if you have the same dreams too

The littlest things that take me there
I know it sounds lame but it's so true
I know it's not right but it seems unfair
The things are reminding me of you
Sometimes I wish we could just pretend
Even if only for one weekend
So come on
Tell me
Is this the end

Tuesday, December 14, 2010

nak tulis ape ek?

Assalammualaikum..

Ok berdasarkan title diatas ternyata aku xde idea tuk menulis entry hari ni..tapi aku ingin juga hupdate blog ku yg tercinta ni kan..hahahahaha...

Hari ahad hari tu aku p majlis pertunangan membe aku ANGAH..oh!she is so pretty k..warghhhh semua dah tunang semua dah kawin..jeles ok!hahaha pe nk di jeleskan..org dah bersedia on je la kan..len la mcm aku ni, masak pon xsedap g..bak kata mak haku " mcm mana la mak nk lepaskan ank mak ni?potong sayur pon buruk!" uwawawa xpe la buruk2 pon nnt masuk mulut hancur gak kan..


ni la Angah die sgt cantik org nye..tinggi lak tu..lemah lembut mmg sgt untung tunangnye dpt die..ciri2 kewanitaannya sgt terserlah gitu..(angah, if u read dis please jgn dok kembang pungkok tu ye..haha)
 ************************************
Hari ahad juga aku sempat lg berdetim bersama kekasih putih aku di mines lepas pulang dari umah angah..niat ingin mencari sepek mata kerana sepek mata aku sudah hilang ntah ke mana..tapi pk2 lau wat kat mines payah la nak p amik kan..so better wat kat giant kat umh je..hentam je la pe yg de kt sane nnt..aku dah penat pakai lens la..tapi aku juga xsuka pkai sepek..mcm mana ek?haha..mmmm aku blom penah upload gmbo kekasih putih aku kan?sape yg penah tgk kekasih putih aku sila turun tgn!!!

ni la kekasih putih aku..aku panggil dia kekasih putih sbb die putih n haku super double gelap dari dia ok..warghhhh malu nye aku..sila bg petua tuk kulit kelihatan putihs dan ghebushhhh please!!!!hehe

*******************************************

Ok proses mencari sepek mata bermula ye..cari punye cari, test punye test dua kedai kami masuk akhirnye Incik Boo aku berkenan dgn sepek kat focus point..dia kata dalam byk2 dia suka tgk aku pakai sepek bingkai putih..dia kata lau pilih yg bingkai besi matured sgt..oh!aku pon xsuke bingkai besi..kalau pilih bingkai plastik kaler black nampak tua..oh!sungguh xsayang mulut kamu ye incik boolat..aku pon ikut la pandangan dia kan..sebab dia sorg je yg de ngn aku masa tu n dia gak de share tuk sepek ni..so ni lah hasil nye..



ni la sepek pilihan incik boo dan sepek ini la akan aku guna kan sampai dia hilang lagi..haha..ok x ok x?ah!xok pun wa peduli pe..sbb dh byr kot..huhu..


tapi aku sangat berkenan ngn sepek ni..tapi optometrist tu kata " sorry this 1 is not for sale.." arghhhh kuciwa nye haku..huhuhu

ok la itu saje yg aku dapat tulis tuk hari ni..sila comment dan comment dan comment ttg sepek baru haku..xcantik ckp je xcntik aku peduli hape!hahahahahahaha ok adios!




Monday, December 13, 2010

Pagi2 dah jumpa orang GILA..

Huh!sound like tgh marah kan?actually xde la marah pon cuma aku pelik la ngn org gile tu..
Ok kisah nye cmni tadi masa aku drive g keje de la kete merah ford kt depan aku ni..bawak kete takat 60km/jam dok kat line tgh lak tu kan..
penat follow kete selembab tu, aku pon potong la dia kan..
pastu xsampai bape minit dia potong aku balik..
yang aku bengang nye bila dah potong dia still lg bawah slow nak mampos..
hilang sabar btol la aku kan maka aku potong la balik..
aish, ko igt aku nk makan2 angin ke ape?budush btol...
driver tu cina ok..aku peduli pe ko cina ke pe, kita kan 1 malaysia haha..
tapi yang wat aku hilang sabar dia dok potong aku balik n seperti biasa die bwk slow..
beberapa kali gak la aku potong dia dan dia wat perkara yg sama gak..
xke mcm langsi nama nye?

pastu aku hilang sabar aku drive je la kat line1, mari...
boleh plak kan die kejar aku n follow dekat gile ngn kete aku..
subhanallah aku xtau la pe mslh ngn cina ni..
mmg gile ke psycho ke ape ke aku pon xtau la..
cuak aku dow dlm hati bila la aku nak smpai office..
ngucap xhenti2 aku takut je kete aku kene sondol ke pe..
aku masuk line tgh die ikut masuk line tgh gak..
pastu sampai kat exit serdang-upm aku pon rapat ke kiri coz nak exit & die kat sblh aku leh wat muke bangsat dia aku xtau la nk ckp mcm mana siap tunjuk f*** kat aku tu..

Fuck off
lebih kurang macam ni la gaya dia wat f*** kat aku kan..haha

aku ngn ayah aku terpinga2 tgk..
pe masalah ntah ngn mamat cina tu..
byk sgt makan vavi n minum todi la tu kot..
akhirnya terlepas gak la aku dr gangguan cina gila tu..aku selamat sampai ke destinasi syukur alhamdulillah..
seriau aku lau dok igt balik peristiwa tadi..
nyaris2 accident pon de..
aish!!! nsb bek tuhan slmtkan perjalanan aku ni..syukur alhamdulillah..

Sunday, December 12, 2010

Bila lelaki betul fall in ♥

Bila lelaki betul2 fall in ♥ dan setia pada kekasihnya dengan ikhlas,perubahan sikapnya amat mengejutkan. Hati lelaki yang dianggap keras selama ini, tiba-tiba secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dengan relanya.Bahkan lelaki yang mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja untuk kekasihnya.Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. untuk melihat lelaki menangis amatlah payah.

Diantara tanda-tanda lelaki yang jatuh cinta dengan hebat ialah:

1. Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela bukan kerana terpaksa.
2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yang kuat bercakap.
3. Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.
4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.
5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.
7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dengan kekasihnya.
8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari orang lain.
10. Dia menjadi orang yang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.
11. Dia suka merajuk hati kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.
12. Dia akan mengelabah apabila kekasihnya berjauhan daripadanya terlalu lama.
13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya.
16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.
17. Dia cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dengan sabar.
18. Dia membanggakan kekasihnya di depan orang lain.
19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
20. Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
21. Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.
22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan.


Kepada semua wanita yang bertuah menerima cinta sebegini dari seorang lelaki… Hargailah mereka seadaanya… kerna jika seorang lelaki itu menangis ditinggalkan teman wanitanya, wanita itu tidak akan bertemu lagi dengan lelaki yang sama....


Ok dis article i got from blog Cik Asmira.. aku terpikat dgn article ni sbb aku rasa ciri2 yg ada dlm list ni semua ada pada pasangan aku..yang mana tulisan purple tu ape yg die penah wat kat aku..mungkin kdg2 aku rasa rimas gile bile die cuba mengongkong,cemburu gile dan xbg aku bergaul dgn mana2 laki tapi dari sudut tepi dan secara positive thinking nya aku nampak bahawa dia betol2 sgt menyintai aku dan ingin aku dlm idup dia..dulu rasa give up dah dgn hubungan kami..tapi lepas baca article ni aku rasa yg aku perlu menghargai nya sebaik2 mungkin.. WAH!!! jiwang pulak makcik ni kan..hahaha xpe sesekali..doakan la hubungan kami ni menjadi..aminnnnnnnnnnnnnnn

Friday, December 10, 2010

saya dah ada buah hati baru ♥ dia~

Assalammualaikum..

hye everyone, today i was so happy bcoz lahirnye buah hati baru ku yg bisa mengisi kesunyian ini..ecececece bunyi mcm org frust menonggeng je kan..haha xde la frust mana pon..tgh bahagia kot dgn si Dia..yang ni aku nak share kegembiraan aku dapat anak buah lagi..campur2 tolak darab bahagi total semua anak buah aku sudah pon mencecah 16org semua nya..wow!hebat kan..big family i have..haha





 huh! ni la mamat yg haku kata td yg bisa mengisi kekosongan hidup ku..haha..so cute kan..nama dia Ayden Fayez..sedap kan nama dia (cepat korg ckp sedap nama dia lau x aku suh korg semua ketuk ketampi 20x)..Dia anak akk aku no 6, kak ila..Ayden selamat d lahirkan kul 11pg td dgn kaedah operation dgn berat 3.28kg..ptut nye Ayden nak terkeluar minggu lepas tapi xjadi lak sebab xckup bulan lg so Dr suh peram lg biar ckup matang..maka lahirlah Ayden pada hari ini..budak ni kuat nngis n kelihatan mcm manja dgn mummy dia..Ayden jgn notty2 nnt ucu babap bontot tu tau..

ok cukup sampai disini entry mlm ni.. ucu sudah ngntuk n mau ketidoran ..nite everyone, nite ayden ♥ u my dear..huahahahahah




p/s: Incik Adam, sila jgn jeles dgn buah hati baru saya ye..mungkin saya lebih byk masa detim dgn dia dari awak..huahahahahahahahahahahahahaha

Contest Gambar Paling Chill!

Aku telah di tag oleh Cik Lynn yang suke kaler oren utk menjoin kan diri dalam contest gambar paling chill yang dianjurkan oleh Cik Idate Malik..



xtau la gmbo mana aku nk letak..byk yg chill tp malas nk ngedit..so aku rasa gambo di bawah ni menunjukkan kami agk happening..disebabkan gmbo ni dh c ap edit dan boleh gerak2 lak so aku rasa mcm mnmbahkan ke chill-an kami..ngueh3..

Photobucket
tagline: "OH, chill out!!"

in dis contest kene bgtau favorite color la plak..ok btw my fav color is PINK! no matter it is i'm still love pink n pink n pink..but not too obsess lol..still layan other color gak kan..hahaha..

kene tag orang?alamaks..xpe sape yg de kat chatbox tu nsb la ye..haha
sila la jenguk ke blog Cik Idate Malik k..

Thursday, December 9, 2010

TERANG LAGI BERSULUH



 nampak x muka baby ni?comeyl kan?dia tgh marah tu kan?mcm tu la aku nye emosi skng..

-
-
-
-
-
-

hurmmm....
sudah terang lagi bersuluh tu salah ko tapi xnak ngaku..
asyik aku je yang salah..
pe ni?nape la suka nak cari pasal dgn aku?
apa selama ni aku layan ko buruk ke??
payah btol berbicara dgn owg camni...
cuba la ko berpositive thinking c'kit..
jangan nak memandang org lain je salah..
pastu bleh lak kata aku macam2...
eee bengangnye aku...
nak kata vodosh, tapi blaja tinggi gak...
nak kata xde perasaan, tapi aku rasa ko manusia gak...
haish..!!!
tak paham aku...
apa guna ko wat camni kat aku huh?
bes ke buat orang sakit hati?
eeeeeeeeeeeee~geramnye aku...
nasib bek ko membe haku kan..sabar je la..

kang kalau aku dah gigit telinga ko gune taring aku ni baru ko tau...
bom sudah hampir meletop tapi masih terkawal kerana ada nya McChicken tuk aku melahab.. huahahahahahahahaha


**mintak mahap ye pada sekalian manusia yg membaca entry ni..teremosi sikit..huahahahahahahaha

Tuesday, December 7, 2010

mata juling + *%* kepala biol


warghhhhh juling mata aku melihat gred2 student ni berjam-jam lama nye..
otak pon dh nek biol dah..
baru beberapa hari ambil alih keje kak ida aku dah boleh hafal dgn lancar code subject ni..
perghhhh hebat btol kan..
mana xnye hari2 dok tenung benda alah ni berjam-jam lama nye..
sampai pemandangan aku ni jd kelabu dah..hahaha
pening btol nak fhm flow hasil kerja org kan..
xpe slow2 lek2 sap kok lu..
byk btol peninggalan kak ida ye..konon nye dia kata byk dah siap tapi bila aku check byk lagi xsiap..haremmmmm
nsb bek aku check dulu..lau aku percaya cakap dia bulat2 mesti aku kene mrh ngn bos kan..haha
sabar je la..

agak2 dlm masa 5tahun leh jadi mcm ni x?
OH!mintak dijauhkan..haha

Monday, December 6, 2010

Salam Awal Muharam

Assalammualaikum..

Dalam sedar xsedar dah pun kita menjengah ke awal muharam atau pun dlm bhasa modern nye Tahun Baru..Ape yang korang tau sal awal muharam ni?dulu masa aku bodosh2 aku xmik tau pun sal awal muharam ni..bg aku awal muharam ni biasa je..tu la kita manusia ni kan lbh pentingkan kehidupan duniawi je kan..Alhamdulillah sikit sebanyak tersedar juga aku dari lamunan duniawi ni..walaupun xbyk tp de la impak nye kan..hehe..dulu aku xtau pun de doa akhir thun la awal tahun la..Ya Allah jahil nye aku rasa..napa dulu aku xtau semua tu kan..sesungguh nya Awal Muharam ni merupakan bulan kemuliaan Allah ko tau x?aku pon baru tau..subhanallah..lepas tu ada doa dia gak penutup dan pembuka..


Doa Akhir Tahun:
Dibaca 3 kali pada penghujung waktu Asar, sebelum masuk waktu Maghrib

 Doa Awal Tahun: 
Dibaca sebanyak 3 kali selepas solat Maghrib
credit from google

PERISTIWA PENTING BULAN MUHARRAM
  1. 1 Muharam - Khalifah Umar Al-Khattab menetapkan adalah hari pertama bagi setiap tahun baru Islam (Kalendar Hijriah).
  2. 10 Muharam - Dinamakan juga hari 'Asyura'. Pada hari itu banyak terjadi peristiwa penting yang mencerminkan kegemilangan bagi perjuangan yang gigih dan tabah bagi menegakkan keadilah dan kebenaran.
PADA 10 MUHARAM JUGA BERLAKU:
  1. Nabi Adam bertaubat kepada Allah.
  2. Nabi Idris diangkat oleh Allah ke langit.
  3. Nabi Nuh diselamatkan Allah keluar dari perahunya sesudah bumi ditenggelamkan selama enam bulan.
  4. Nabi Ibrahim diselamatkan Allah dari pembakaran Raja Namrud.
  5. Allah menurunkan kitab Taurat kepada Nabi Musa.
  6. Nabi Yusuf dibebaskan dari penjara.
  7. Penglihatan Nabi Yaakob yang kabur dipulihkkan Allah.
  8. Nabi Ayub dipulihkan Allah dari penyakit kulit yang dideritainya.
  9. Nabi Yunus selamat keluar dari perut ikan paus setelah berada di dalamnya selama 40 hari 40 malam.
  10. Laut Merah terbelah dua untuk menyelamatkan Nabi Musa dan pengikutnya dari tentera Firaun.
  11. Kesalahan Nabi Daud diampuni Allah.
  12. Nabi Sulaiman dikurniakan Allah kerajaan yang besar.
  13. Hari pertama Allah menciptakan alam.
  14. Hari Pertama Allah menurunkan rahmat.
  15. Hari pertama Allah menurunkan hujan.
  16. Allah menjadikan 'Arasy.
  17. Allah menjadikan Luh Mahfuz.
  18. Allah menjadikan alam.
  19. Allah menjadikan Malaikat Jibril.
  20. Nabi Isa diangkat ke langit.
credit to anak gemilang

p/s: jangan lupa baca doa awal & akhir tahun nanti ya..semoga tahun baru ni, kita buka lebaran baru & dapat menjalani kehidupan yang lebih baik dari tahun2 yang sebelum ni..semoga Allah memberkati kehidupan kita aminnnnnn....

Thursday, December 2, 2010

p.e.n.a.t.n.y.e m.a.t.a s.a.y.a

Assalammualaikum..

Uwarghhhh akhirnye mata aku sudah penat ngadap PC lama2 dok tenung gred student satu2..ok sila abaikan semua tu..pe yg penting skang aku nak aja cara baru untuk mengurangkan stress, ngantuk, tension, letih lagi2 pada mereka yg tgh pening2 lalat..haha..

Langkah 1:
Cari lalat2 atau binatang yang berkeliaran sekitar u oll..hentam sampai mampus tapi make sure jangan penyek kan dia sebab nak jadikan dia model yg terulung..lau u oll xmampu u oll leh upah lembu sebesar "hilux" tuk membunuh lalat2 itu


Langkah 2:
Ambil kertas xkira la kertas putih ke color ke but make sure it is plain paper..

Langkah 3:
Lukis la ape yang korang nak mengikut kreativiti n imagination u oll

Langkah 4:
Susun kan la lalat2 itu atas kertas yang telah u oll lukis tadi mengikut kreativiti dan daya imaginasi u oll yg bernas n power2 tu kan..


Hasil nya seperti ni:

ATT517982 Bila bosan semua boleh jadi
pahlawan lalat nak menyelamatkan puteri lalat
ATT517983 Bila bosan semua boleh jadi
keberkesanan makan calcium 
att5179831 Bila bosan semua boleh jadi
pertandingan melompat paling tinggi
att5179832 Bila bosan semua boleh jadi
bersantai sambil berdating
att5179833 Bila bosan semua boleh jadi
weee weee teping jalan..sungguh kurang sopan
att5179834 Bila bosan semua boleh jadi
mengintai anak dara cik lat janda sebelah umah
att5179835 Bila bosan semua boleh jadi
tunggu turn masuk toilet..tahan jgn xtahan..
att5179836 Bila bosan semua boleh jadi
lumba lari
att5179837 Bila bosan semua boleh jadi
pertandingan sapa terpelanting paling jauh
lalat bertemu cik kupu-kupu
percintaan antara cik kupu2 dgn bujang lalat..


Langkah 5:
Bila dah siap u oll leh la frame kan hasil kreativiti u oll tu..tapi pasti kan lalat2 itu di awet lau nak frame..kang kene hurung ngn semut la plak kan..
** lau xjumpe lalat cari la lipas ke mentadak mentadu ke, semut or lain2 yg de sekeliling u oll k..
selamat mencuba ye!!!

credited to: http://blog.sepaku.net

Tuesday, November 30, 2010

Saya tak suka lah!!!

Assalammualaikum..

OK sila abaikan tajuk yang mengarut itu..haha emo sekejap..hari ni memang aku rasa tak brapa nak suka..benci la bila aku de perasaan sangat tak suka ni..tapi kenapa aku rasa xsuka lak kan?mmm..byk benda yang aku rasa sangat tak suka berlaku pada hari ni..antara nya ialah:
Panda Dada No

# AKU xsuka bila aku drive pastu kiri kanan aku de benda gergasi (lori dan bus)..ko tau x aku gayat???!

# AKU xsuka bila de perpisahan..hari ni veteran kat office aku kebanyakan nye berpindah masuk ke UPM semula kembali ke habitat mereka semula..mereka org kerajaan yg d pinjam kan kat tmpt kami n now mereka diculik semula..office dah xsemeriah dulu la..tinggal bape kerat je kan..xdpt nk terkejut2 kan auntie mani n kene cubit2 dgn auntie shima..huhuhu sedih la..

#AKU xsuka bila kerja bertimbun..ini berkait rapat dgn keadaan di atas..mana x nye kerja 4orang jadi 2orang..aku xreti nak manage lagi keje2 semua ni..lagi2 nak amik alih tugas org yg separuh jalan..aduh!kene study flow2 mereka.mampuih aku..aku dah la staff baru mmg gagap la kan nak study sendirik2 ni..saya budak baru blaja smpai hati u oll bla tanpa tnjuk aja...uwawawawawawa benci!

#AKU xsuka bila aku cepat lapar..ni pon berkait dgn yg atas..bila lapa aku nak makan..aku nak makan sebab aku lapa..aku lapa sbb aku banyak pk..bila pk dan pk dan pk wat aku jd lapa..bila lapa kena makan, bila makan duit kuar..bila wet kuar blanja byk..weyh, time bila aku nk wat saving lau asyik nk hbskan wet kat makan...arghhhhhh itu semua nafsu! xsuke xsuke xsuke..

uwawawa..dah la cukup la setakat ni aku menaip..i need a rest coz tomorrow will b start my learning process..trasa mengantuk teramat sangat..
 Sleepy Teepy Yawn
tido lebih baik dari semua nya kan..so, mari kita tido semua!!!!! nite everyone!!!
Sleeping Crappy Geek
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blog template is created by Funna Ismail