Kawan-kawan ku

Tuesday, November 30, 2010

Saya tak suka lah!!!

Assalammualaikum..

OK sila abaikan tajuk yang mengarut itu..haha emo sekejap..hari ni memang aku rasa tak brapa nak suka..benci la bila aku de perasaan sangat tak suka ni..tapi kenapa aku rasa xsuka lak kan?mmm..byk benda yang aku rasa sangat tak suka berlaku pada hari ni..antara nya ialah:
Panda Dada No

# AKU xsuka bila aku drive pastu kiri kanan aku de benda gergasi (lori dan bus)..ko tau x aku gayat???!

# AKU xsuka bila de perpisahan..hari ni veteran kat office aku kebanyakan nye berpindah masuk ke UPM semula kembali ke habitat mereka semula..mereka org kerajaan yg d pinjam kan kat tmpt kami n now mereka diculik semula..office dah xsemeriah dulu la..tinggal bape kerat je kan..xdpt nk terkejut2 kan auntie mani n kene cubit2 dgn auntie shima..huhuhu sedih la..

#AKU xsuka bila kerja bertimbun..ini berkait rapat dgn keadaan di atas..mana x nye kerja 4orang jadi 2orang..aku xreti nak manage lagi keje2 semua ni..lagi2 nak amik alih tugas org yg separuh jalan..aduh!kene study flow2 mereka.mampuih aku..aku dah la staff baru mmg gagap la kan nak study sendirik2 ni..saya budak baru blaja smpai hati u oll bla tanpa tnjuk aja...uwawawawawawa benci!

#AKU xsuka bila aku cepat lapar..ni pon berkait dgn yg atas..bila lapa aku nak makan..aku nak makan sebab aku lapa..aku lapa sbb aku banyak pk..bila pk dan pk dan pk wat aku jd lapa..bila lapa kena makan, bila makan duit kuar..bila wet kuar blanja byk..weyh, time bila aku nk wat saving lau asyik nk hbskan wet kat makan...arghhhhhh itu semua nafsu! xsuke xsuke xsuke..

uwawawa..dah la cukup la setakat ni aku menaip..i need a rest coz tomorrow will b start my learning process..trasa mengantuk teramat sangat..
 Sleepy Teepy Yawn
tido lebih baik dari semua nya kan..so, mari kita tido semua!!!!! nite everyone!!!
Sleeping Crappy Geek

Monday, November 29, 2010

Can't Wait 2 See U!

Assalammualaikum..

From title tu pe yg u oll rasa?aku xsabar nak jumpa sape agak2 nye??

jumpe bf?
Oh no!masih dalam mood merajuk lagi..

jumpa membe2?
nak jmpe tapi xde la se excited ni kan..haha..skang pun dah jumpe beberapa org membe dh pun..

OK la actually i will get new nephew today!!really2 excited to see him! supposedly my sis due date on 25December2010 but tetiba da baby excited nak keluar awal la plak..so, 23weeks earlier la plak kan..really2 can't wait to see da baby..huargggggggghhh..

Arigatō

Ok i would like to say thanx u so much for those who gave me award n tag me..THANK YOU u oll..

Dis award r tagged by Cik Yaya dan Cik Chuu
Cute kan benda alah ni..dulu aku de patung Mickey ni..tapi skang ntah mana aku campak..yang pasti aku tau patung ini sudah pon cacat sebelum hilang..telinga, sudah hilang. baju dan tgn sudah koyak..mungkin ibu ku nampak keuzuran itu lalu dia campak ke dalam tong sampah kan..anyway MICKEY MOUSE mmg cute n ramai meminati nya hingga zaman skarang..yeahhh~

 
Yang ni plak from Cik Yaya n Cik Fatimah

Thanx again la mmbe2 k..especially cik yaya coz dia kata ni special for me..ngueh3..beautiful blogger?halamak!hahaha..

Sunday, November 28, 2010

sunday yang membosankan

Dem! busan gile weyhhhhh...bangun2 tido je tadi tengok sorang pon xde kat umah..mana diorang semua pergi ni??arghhhhhh..telepon mak n ayah pun xberangkat..mmm mungkin diorg bz kat umah makcik siti kot..biar lah..tapi macam mana lak dgn Mr Boo aku ni?mana dia pergi?nape ntah dia off phone??aduyai sakit kepala pk mana semua orang hilang xtau ke mana..tensen tensen tensen..

hujan sgt lebat dan astro xleh bukak..arghhhhhh vodosh btol la..niat di hati nk lyn fugitive plan b secara online..dem!!!internet la problem..ni mmg bikin aku panas hati..apa pun aku xle buat hari ni..maka aku mengishtiharkan hari AHAD bersamaan 28 NOVEMBER 2010 adalah my worse day!!!hari paling bosan dan bosan dan bosan..


**mr boo terima kasih wat saya macam ni..saya xkan simpan dalam hati lama2 tapi saya akan balas balik apa yg kamu buat..OFF HANDPHONE JUGA!!!!!!!!tq~

Friday, November 26, 2010

Temuduga punya cerita..

Seorang CEO ingin mencari eksekutif baru dalam syarikatnya. Dari beribu permohonan, hanya empat yang betul-betul menarik perhatiannya.Bagaimanapun beliau tidak dapat memilih antara keempat-empat orang calon tersebut, lantas memanggil kesemuanya untuk ditemuduga (beliau tidak sekaya Donald Trump untuk menganjurkan temuduga seperti The Apprentice).

Setelah keempat-empat calon berada di hadapan beliau, CEO tadi pun mula berkata, "Saya ada satu soalan yang mungkin memberi jawapan berbeza, calon yang memberikan jawapan terbaik akan diterima untuk bekerja di sini" Soalannya adalah:

"Apakah perkara atau benda yang paling pantas sekali?", tanya CEO tersebut.

Calon pertama berkata, "FIKIRAN, kerana kadang ianya datang sendiri tanpa kita sedari"

"Bagus, satu jawapan yang baik", kata CEO tadi.

"Kamu pula?", tanya nya kepada calon kedua.

"KELIP MATA, kerana tanpa kita sedari, sebelum sempat kita buat apa pun, mata kita dah berkelip", jawab calon kedua.

"Satu jawapan yang sangat baik, lagipun perumpamaan melayu pun ada sebut SEKELIP MATA melambangkan kepantasan", kata CEO itu.

"Bagaimana kamu pula?", tanya CEO kepada calon ketiga.

"Kalau kita tengok, lampu KLCC dihidupkan dengan pantas walaupun bangunan tu tinggi. Jadi saya rasa MENGHIDUPKAN LAMPU adalah paling pantas,jawab calon ketiga.

"Jawapan yang terhebat setakat ni. Bagaimana pula dengan kamu?"CEO terus mengusulkan soalan kepada calon keempat dengan merasakan calon ketiga hampir pasti menjadi eksekutif baru di syarikatnya dengan jawapan yang sangat bagus sebentar tadi.

"Setelah diteliti jawapan calon-calon sebelum saya ni tadi, saya rasa perkara yang paling pantas sekali adalah CIRIT-BIRIT", jawab calon keempat dengan yakin sekali.

"Haaa...???? CIRIT-BIRIT ???? Kamu ni tak serius langsung, macamana kamu boleh mintak kerja dengan syarikat saya ni?", CEO terkejut dengan jawapan calon keempat tadi.

"Begini tuan, malam kelmarin saya terjaga di tengah malam dengan rasa sakit perut yang amat sangat. Belum sempat saya FIKIR , KELIP MATA atau MENGHIDUPKAN LAMPU, benda tu dah terkeluar dah......... ....."

Calon keempat diterima menjadi eksekutif baru syarikat berkenaan..


******************************************************************
cerita sal cirit birit aku teringat kat membe aku yang sorang ni..suka btol dia menggunakan istilah cirit birit dalam komunikasi..aku rasa dia ptut pergi interview kt company kan..hahaha

********************************************************************






Thursday, November 25, 2010

There is something..

Thank You!!


 I would thank you from the bottom of my heart, but for you all my heart has no bottom rite?haha..Ok2 wuteva..let's continue the mission..ok i would like to say thank you to all of u peeps bcoz..

+ willing to read my stupid dupy entry and give comments
+ willing to be my frens by followed my blogs..lap2 u oll veli2 muchxxxx la..
+ to anyone who click2 my nuffy is greatly appreciated..(please leave a message so dat i can hit u back k!)
+ to persons who give me awards n tagging me..tq so much babe!

love u oll very2 muccchhhxx ~_0

Wednesday, November 24, 2010

Kisah ini pada hari ini

Assalammualaikum..

hi hi bye bye..eh, blom bercerita dah bye bye ni pehal??haha tiba2 aku teringat lagu hye2 bye ala lagu ezlynn..haha..sila tengok bawah ni mari2 kita berkaraoke lagu ini..



xleh bla aku tengok si ezlynn..nk gelak pon de..

Sebenarnye xde kaitan semua tu ye..hari ni aku cuti dan aku telah memanfaatkan cuti aku hari ni dengan baik..wow!!!bagus!!slalu kalau cuti aku akan bangun tengah hari tapi ni pukul 6.30 dh bangun kan..ni jadual yang aku wat hari ni..

6.30am : solat subuh
6.40am : mandi dan mandi dan mandi
7.15am : pergi joging..joging seorang diri (1st time ok) takut gak..kot terserempak ngn anjing liar..tapi demi nak bakar lemak aku kuatkan diri..yeahhhh~
8.10am : balik umh breakfast
8.20am : mandi lagi
9.00am : pergi bank wat account bank rakyat
1020am : pergi nilai square usha baju kurung..usha je beli tunggu gaji la..haha
11.15++am : balik umah dan lepak2 ngn my sis coz dia baru lik dari iran..yeah~dapat shawl santek dari iran..haha poyo je
12.00pm : masuk bilik studi sikit tuk interview
2.00pm : interview kat usim lama seh tunggu turn 
4.00pm : akhir nya settle interview dan pulang ke rumah..lega jiwa dan raga..
5.30pm : tgk cite indon "cinta dan anugerah" ntah bila nak habis cita ni aku pon xtau
6.30pm : tolong mak masak tuk makan malam..yeahhh~xsbar nk mkn ayam kentucky resepi cik funna..haha
8.00pm : dinner..macam mana x gemuk asyik makan malam je kan..aishhhh
9.00pm : hupdate blog sambil lipat kain sambil tengok " the fugitive plan B"
11.30pm : tido tido tido sok kijo..nite every body 0_~

full kan aku nye aktiviti hari ni..slalu lau cuti xde aktivit langsung melainkan on9 n on9 n on9..nite evrybody..zzzz


Monday, November 22, 2010

Don't Spit here!

Don't Spit on Sidewalk brick
Ahahaha title tu macam tgh marah je kan..hahaha agak marah xmarah sangat la kan..tapi aku memang cukup hangin lau orang meludah merata2 depan aku..eeeee tau x ko ni seorang pengotor..dulu masa aku sekolah, budaya meludah ludah ni dh jadi macam trademark untuk budak2 gangster wanabe..bagi diorang if x meludah xmacho la or xjantan dan xcool la kan..macam2 cara meludah la aku tengok diorang buat..kira macam spit everywhere ni dah jadi macam senaman mulut diorang la kan..wakluuuuuuuuuu..kalau sisa tu sikit di buang xpe ni lau stok leh wat kuah tu astgafirullah..ko tau x aku geli..eeeee..xsopan btol la..

*******************************************
Dalam Islam, ko nak meludah atau membuang sisa makanan dari mulut pun ada cara nye tau...bukan men pkai buang merata2..ni time orang tgh makan leh lak nak berkahak then ludah kat depan org tu...eee sungguh kurang aja..lau aku, hilang selera makan lau orang wat macam tu tau..Kita sebagai orang islam kene la jaga kebersihan sikit la kan n jangan la meludah merata2..


Ni ada sikit info yang perlu korang amik tau:
1. Jika meludah ke kiri - makna nya kitameludah kepada syaitan (so, aku galakkan la korg nk meludah ke kiri tapi sorok2 la ye)  
2. Jika meludah ke kanan - makna nye kita seolah2 meludah ke arah nabi kita Muhamad SAW (nauzubillah)  
3. Jika meludah kedepan - makna nya kita seolah2 meludah ke arah Allah SWT (nauzubillah)

So, jangan lah u oll ingat kita leh meludah sebarangan kan..lau leh sila amalkan meludah kearah kiri..tapi jangan la depan orang..sorok2 la..kene la jaga adab juga kan..tempat paling sesuai nak meludah ke pe ke kat toilet..so, p la toilet tuk meludah..

sekian wassalam..

Don't Spit!

Sunday, November 21, 2010

Broga Hills?

Assalammualaikum..

Semalam aku just view kat page cik Buzz entry dia sal Broga Hill kat semenyih..2hari yg lepas de gak membe aku ajak p Broga Hills..so, bila aku baca entry kat blog si Buzz ni aku teringat kt membe aku tu..die dh p ke lom?napa semua sibuk sgt nk p ke broga hills?ada ape kt sane ek?aku admit dari observation aku sal broga hills kat google, mmg la view dia sgt santek kan..sila view ni
 the main entrance dia kot ni..

Picture
ni view dari atas..santek kan..

Picture
ok, ko rasa melampau x minah salleh ni..siap leh iron baju kat atas tu k..haha
ok aku xmau upload byk2 pict..sbb aku pun xtau mcam mana keadaan kat situ cmne..lau mau lihat lagi menarik santek2 sila p kat incik google..yang pasti aku mau ke situ 1 hari nnt..mana tau outdoor photoshoot tuk wed aku wat kt situ kan..macam syeikh muzaffar..yeah i wish! baru mncabar sikit kan..haha

Friday, November 19, 2010

Akibat mencarut xtentu pasal

Assalammualaikum..

Ok jom kita layan cerita teladan..cerita aku baca ntah lupa la blog sapa weyh..haha..cite nye berbunyi begini..


Ada seorang pompuan , masa tu dia sedang berhenti ditepi jalan sambil
melihat keadaan keretanya yang kemek.
hari dah nak masuk maghrib, dia menjadi semakin resah. Dah lah jalan tu
sempit, lampu jalan tak de pulak.

Tiba-tiba datang sebuah motosikal datang dari arah bertentangan. Dah lah
tak pasang lampu, tak pakai topi keledar.. laju pulak tu.. macam pelesit.
Perempuan tu apa lagi, dia terus menjerit ' Hoi.. Babiiiiiiiii. ......
Slow
sikit.....'

Bila mendengar laungan perempuan tu, apa lagi, penunggang motosikal tu pun
menjerit balas .. 'Celaka!!!!! F**k you!!!, Pu**mak kau!!!'..'
Bagerooo...'
sedap jer cakap babi....'

Selang beberapa saat.. tiba-tiba terdengar satu dentuman yang kuat....
Perempuan tadi berlari kearah bunyi dentuman tersebut..
Apabila sampai ke sana, kelihatan budak tu terpelanting dalam semak
manakala motosikal nya remuk sama sekali.

Rupa-rupanya, dia dah langar babi yang telah dilanggar oleh perempuan
tadi.



Moral dari cite ni aku leh conclude kan bahawasanye:
- "hoi babiii!!!slow sikit" tu sebenarnya nak bagitau kat mat rempit tu yang ada babi kat depan tu bukannya perempuan tu marah ke hapa kan..
- jangan la kita nak mencarut xtentu pasal..kerana lek2 terkena balik kat diri sendiri..
- berhati2 la dijalan raya ~_0

Thursday, November 18, 2010

air soya buat hilang ngantuk

Assalammualaikum..

Hey ho hey ho aku ingin menyatakan sesuatu..
Dimana aku sekarang dalam kondisi yang tidak selamat..
Bahawasanya aku adalah sangat mengantuk tahap maksima..
Tiada ungkapan yang mampu aku luahkan selain "aku ngantuk"

Pergi toilet cuci muka..
Nampak air gedegang..
Ting! dapat pekena air soya pon bes gak ni..
masuk opis check wallet de 40sen je..
dem! aku nak gak air soya..

wat muka xmalu p kutip kat sorang2 yang terdekat dengan aku..
akhirnya berjaya mengumpul RM1.40 dan dpt setin air soya..

Perghhh terbaik dari ladang soya..
sejuk n terus hilang ngntuk aku..
skang dah boleh la aku start buat keje balik..

terima kasih pika, kak eza n kak linda..
tanpa duit syiling mu pasti kondisi aku menjadi semakin teruk..

p/s: skang dah pukul 5pm..5.30 dah nak balik kijo..
so de 30 minit lagi aku ada tuk siapkan separuh keje..
chayok3!!!!

TAG lagi

Oww yeahhhhh..haku dapat tag lagi..kali ni daripada cik Bazilalala..Baz, aku suka ngn header ko..gambo pmpn pakai topi tu cantik...hehe..sila la jenguk cik Baz ni ye..(tlg promote)..anywat TQ la bagi tag ni kat aku ek..

1.Berikan satu nickname utk pemberi award;
Buzz!!!sebab aku suka nak tukar2 nama org jd pelik2..nama sebenar minah ni Bazila dan ditambah sikit perencah lalala maka tercipta la blog dia bernama bazilalala..

2.Ucapan utk pemberi award ni?; 
Terima kasih bebanyak cik BUZZ..rajin2 le datang blog haku lagi ye..nguehnguehnguehngueh  

3. 6 nama artis yang korang minat?; 
Artis ek?banyak la aku minat..ok la aku kasi pilih yg terbaik la ye..

- Lisa Surihani 
- Erra Fazira 
- Angelina Jolie 
- Taylor Swift
- Leighton Meester (Blair in Gossip Girl)
- Ed Westwick (Chuck Gossip Girl)

p/s: pada sesapa yang nak award meh mik je kat sini..aku bagi sebab aku xtau nak tag kat sape..hahahaha

cakcak! ieya tag anda

Assalammualaikum..

Hmmm pe kene ngn title tu ek?hehehe actually aku di tag oleh CIK IEYA..for ur information, cak cak tu adalah trademark Cik Ieya..xtau la pasal pe dia letak cak cak tu sbg trademark..mungkin sebab dia suka main cak cak dgn adik dia kot..hahaha..ok mari jawab apa yg dia mau..


1. luahanhatieya.blogspot.com di mata kalian..
    1st time singgah kt blog dia dh tertarik dgn entry n juga gambo2 dia yang sgt comeyl2..tq cik ieya kerana m'tag saya ^_^ 

2. nama blog anda & kenapa letak nama tu..
    - kisah tanpa suara
    - napa ek??mmm sebab blog ni aku mencerita kan kisah aku n sometimes aku melepaskan hangin meroyan aku dan juga aku meletakkan entry yg berunsur nasihat utk aku wat renung2an..semua tu tidak memerlukan suara..maka sebab tu la aku bagi blog ni nama kisahtanpasuara..haha

3. nama url blog anda & dari mana datangnya idea tu..
    - http://kisahtanpasuara.blogspot.com
    - kan aku dh explain pnjng2 kat atas tu..xkan nk story lagi..sama je la adoiyai..

4. apakah kaedah dalam penulisan blog anda..
    - kehidupan, perasaan, jiwa, nasihat n etc

5. apa perasaan anda bila lihat blog orang chantek & menarik sedangkan blog anda tidak (kadang-kadang blog sendiri menarik tapi merendahkan diri)
   - mesti la aku rasa jeles..rasa nak wat lagi gempak je dari org itu..tapi aku xpower pon..xpe la janji aku puas hati bila tgk blog template yg aku wat sendiri ni nmpak kemas dan suci...huahahahahahahahahahahaha

6. bilakah blog anda diwujudkan..
    - ni merupakan blog kedua aku..baru je lahir pada 21 Oktober 2010..fresh market lagi ni..nguehnguehnguehngueh
7. siapakah orang pertama yang tahu & menjadi pengikut/sahabat blog anda..
    - aku tgk org pertama follow aku ialah pika..sila beri tepukan pada cik pika..phewittttt!!!

8. sila tag 5 nama lain untuk menerima anugerah tersebut & paskan syarat-syarat ini..
   - ok aku nak kasi  kat mereka yg byk membantu menghidupkan keceriaan blog ni..jeng jeng jeng..
      1. cik qema
      2. cik aja
      3. cik rohana
      4. cik baz
      5. cik rainbow skittle
      6. cik pika


*************************************************************************************
pada mereka yang di tag sila fill in da blank:


1. kisahtanpasuara.blogspot.com di mata kalian..
2. nama blog anda & kenapa letak nama tu..
3. nama url blog anda & dari mana datangnya idea tu..
4. apakah kaedah dalam penulisan blog anda..
5. apa perasaan anda bila lihat blog orang chantek & menarik sedangkan blog anda tidak (kadang-kadang blog sendiri menarik tapi merendahkan diri)
6. bilakah blog anda diwujudkan..
7. siapakah orang pertama yang tahu & menjadi pengikut/sahabat blog anda..
8. sila tag 5 nama lain untuk menerima anugerah tersebut & paskan syarat-syarat ini..

Tuesday, November 16, 2010

Why Allah give us with the wrong person


It's really hurt when love that we give is not appreciated by someone we love and it thrown away like a rubbish..But, u should know it is da best sign for u and ur future life because he/she is not created for u actually..Below have some reasons why Allah give us with da wrong person:

#1: Allah discover us with the wrong person bcoz when we meet the real partner, we would feel very grateful pada ketentuan-Nya

#2: Allah discover us with the wrong person bcoz we would be able become good valuer

#3: Allah discover us with the wrong person so we know that we are only human who always need Allah for help.

#4: Allah discover us with the wrong person so we would be able to get the best love for ourselves

#5: Allah discover us with the wrong person so that we can collect experience that not all people have opportunity to experience it

#6: Allah discover us with the wrong person so that we can become a great human soul

#7: Allah discover us with the wrong person so that we can be more understand life that not forever remain

#8: Allah discover us with the wrong person so that we better understand that the best LOVE is with Allah

SO, for those including me who have or r going through frustration, suffering and miserable because of LOVE, understand that Allah is fair..this time maybe u failed, u suffer and one day if u find the better one, it will be ours..the most important things is don't forget to Doa and "melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA.. insyallah..


p/s: entry ni hanya sekadar renungan tuk diri sendiri

Monday, November 15, 2010

Ngomel-ngomel #1

this pic is taken from blog kayhuliana 

1st sight i see dis pic is kinda unique..2nd, so cute lol..how can she sleep like dis??tired sgt la tu kan bermain2..hahahaha..dgn mulut ternganga, tangan terjuntai, bontot lentik..auwwww i loike la..so cute..

p/s: haha actually i don't hv anything to do right now..so, rajin gila la update entry kan..

So Irritating and very annoyed

Assalammualaikum..

Hey guys, today i want to declare that Monday is a lazy day..I was feel so bored..dem bored coz no works i've to do rite now!!so, wut can i do is blogwalking n facebooking...huahahahahahahaha (minta mahap la bos saya, i don't know wut to do la)

Have u seen people beromen in front of u??and what will u think if u hv see dis kind of people doing something sucks in front of u?euwwww it is so embarrassing rite??i've view this kind of stupid video dat have been record by "his" frens maybe..





euwww this is malay person ok..they r so annoyed n irritated because kissing in front of public..why dis girl is so stupid huh??bcoz of da useless n sucks boy she's  willing to humiliate herself in front of the public..go find da better n comfy place la sikit kalau ye pun kan..pe barang kat tepi jalan..perasan act in bollywood movie ke ape??haha..based on the conversations in dis video i feel want to "green vomit" OK(ayat epol)..sayang sampai macam tu..wakluuuuuuuu..hahahahaha very disgusting!!!agak2 nye la kan if their parent or family see this video macam mana ek?if my mum i think dah collapsed terkejut punya pasal..

The conclusion is:
#1: don't u ever blame parent for what happened because it's all depends on ourselves..Good& bad is created by ourselves ok..
#2: don't make our parents feel ashamed with us but make them proud ..
# be a person yang tahu malu sikit..(wah, ganash lak ayat aku)

Sunday, November 14, 2010

jom tgk diri kita kat cermin!

assalammualaikum..

jiwa aku berkoyan2 penuh dgn kesakitan xkira dari aspek fizikal dan juga mental..arghhhh aku rasa lbh baik idup sebagai seorg yg tidak bergantung pada sesiapa..itu lebih baik..tiada sebarang halangan dan cabaran yg harus dilalui..kenapa sesetengah manusia selalu lihat diri kita dari aspek songsang??i means tgk keburukan saja..penah xtgk dari aspek yg benar, realiti..kenapa pemikiran mereka selalu cetek dan teramat cetek??aku sgt xfaham kenapa dan mengapa perlu memikirkan keburukan org lain dari merenung keburukan diri sendiri..sedangkan kalau di renung kan byk lagi dan sungguh banyak kekurangan yg ada pada diri sendiri..so, tlg cermin diri anda dulu sebelum anda scan diri org lain..
 

 sekian wasalam..

20 facts about Funna

assalammualaikum.

Look at da TITLE..eee very da poyo la kan..haha..ingat orang nak tau ke sal ko??aku pun xnak tau tapi saja nak bagi tau sebab aku pon x tau ..so, mari kita sama2 buat2 nak tau ..lau xnk tau dok diam buat2 x tau .. 20 facts about funna, aku pon x tau facts pe yang ada kat aku..randomly la aku kasi tau sikit2 yg aku tau ..

#1 : suka makan
     Nampak je aku ni slim shaddy kan tapi aku mmgg seorg yg kuat makan..makan dan makan dan makan...baru je makan dah cari makan lagi..dak opis aku "uncle" zaidi pnggil aku anak jin..huahaha siot je ko kan uncle botak label kan aku anak jin..xpe2..

     SO, lau korang nak wat makan sila masak or sediakan makanan yang banyak dan sedap ye ~_0

#2: cakap kuat, gelak kuat
     Aku memang dilahirkan dgn suara yg kuat dan kasar juga mmg tercipta dengan gelak yang kuat..what can i DO?xle nak cover la..

     SO, lau korang nk ngumpat sila jgn ajak aku sebab aku xleh nk cover suara..confirm leh kantoi kan korang yg tgh ngumpat..haha

#3: lurus a.k.a bendul
     Aku memang seorang yang bendul..orang kata A maka A la aku buat..Orang kata C maka C la..bukan aku lampi atau pun bongok kerana pemikiran aku leh tahan tajam juga la kan..cuma aku xreti nak berlapik2 atau xfaham orang cakap berbelit2 kerana aku memang seorang yang lurus+bendul..

     SO,if nak minta tolong or nak suruh aku wat something please cakap secara terang dan lurus..jgn nak bengkok2..

#4: suka tido
     Aku memang suka tido..tido itu nyaman n aku mesti tido cukup 8jam..lau xckup confirm esok nya aku akan jadi ting tong atau stone..sebab bateri xckup..lau aku tido, tido mati so org memekak pun aku xsedar tapi kalau aku sedar aku rasa nak pelempang je muka sorang2 kan..aku berkata lagi, tido itu boleh mengurangkan stress dan tension..bila bangun pagi sok nye akan rasa segar dan segala masalah pun hilang..

      SO, lau korang ada masalah atau tension tido la jangan xtido..tido itu nyaman dan merupakan ubat penenang paling bes..try la..xyah la ko nk p mabuk2 ke makan pil khayal ke nk bg stone, isap rokok berbatang2 ke nak bunuh diri ke..wakluuuuuu itu semua BODOH nye keje..haha..

#5: berkulit HITAM..tapi MANIS
     Ye aku seorang yang berkulit hitam tapi MANIS a.k.a SWEET ..nak tau SWEET cmne??penah makan marshmallow x??huh!aku SWEET macam tu la..lalalalala...

      SO, u oll jangan ingat orang berkulit hitam ni xlaku??walau pun kami hitam kami MANIS so tercipta la HITAM MANIS..epol, kita manis kan epol..ngueh3

#6: berkulit sensitip
     Yang ni aku xleh trima hakikat..mmg aku xleh trima..sebab pe??sebab kulit aku ni ngada nk mampos..gila aku benci dow..salah makan je naik allergic, salah pakai product je naik allergic..kene habuk or debu je nek allergic..argghhhhhh gila xpuas hati kan..dah la aku ni suka makan kan..dah a seafood tu kegemaran aku kan..dah la bila aku makan aku akan rasa gatal kan..kan kan kan aku bengang kan..

     SO, walau macam mana pun ko kene trima hakikat la cik funna oi..memang dah tertulis yang ko akan mengalami allergic yg terlampau..REDHA itu separuh dari iman kan kak linda kan..kita senasib..lalalalalala

#7: xsuka pakai spek
     memang aku xsedar diri kan..dah  rabun wat la cara rabun..degil gak xnk pakai spek pastu nyusahkan org..dulu masa blaja org sebelah aku la jd mangsa aku bila aku xnmpk pe yg d tulis kat whiteboard..smpai kwn aku kata ko pkai spek mata la..tapi aku xmao gak pakai spek..aku rasa bila pkai spek seperti ada beban je kat btg idung aku ni..rimas tau x rimas..maka utk lbh mudah utk aku melihat terpaksa la aku pakai contact lens..haha

      SO, lau korang lambai aku dari jauh n aku wat xtau maka faham2 la ye yang aku sebenarnye xnmpak bukan sombong..tapi kadang2 mmg aku wat2 sombong pon..hahahahahahahaha

#8: pendek, kecik, xcukup berat
     Memandangkan mak aku seorang yang kecik dan pendek, maka aku turut dilahirkan mengikut genetik nya..kecik dan pendek..walau macam mana aku berusaha tuk jadi tinggi, hakikat nya aku kene trima yang aku mmg tercipta menjadi seorang pendek tapi bukan katik ye..kaki dan badan aku stable lagi ok..selain dari kecik dan pendek aku juga seorang yg under weight..makan byk tp still under weight..tapi badan xde la kurus mana pon..berisi gak la kan..aishhh pelik sungguh aku..
     
      SO, kalau dah memang ko tercipta sebagai seorang yang pendek maka ko perlu redha dan patut juga bangga kerana ada kebaikan dalam kekurangan..dalam sesak2 ko boleh menyeli2 di celah2 kesesakan..bes x??selain itu, orang yg kecik ni akan nmpak muda dan comeylll..huahahaha (yang itu aku stuju)

#9: ada bantal busuk
     Aku ada seekor bantal busuk yang sgt wangi dan sgt disayangi..ia diberi nama ucuk2 acam..bantal itu la yang wat aku tido lena sampai ke pagi..i lap u la ucuk2 acam..so, sesapa nak kawin dgn aku kena la trima ucuk2 acam juga ye..kerana pengaruh ucuk2 acam adalah sgt besar..huahahahahahahaha..walaupun nama dia ucuk2 acam tapi dia xmasam pun..dia wangi n sgt wangi..luaran dia sgt cantik..luaran je la ye..dalaman jgn la tgk..itu secret ma..

     SO, walaupun bantal busuk itu sgt penting dalam hidup ko, tapi bila dah berlaki ko kene kurangkan peluk bantal dan kene lebihkan peluk laki sebab dia lagi bushuk dari bantal busuk ko..huahahahahaha...

#10: xsuka mencarut
       Aku rasa ni dulu je kot..suatu masa dulu aku memang xsuka mencarut..lau mencarut pon setakat bodoh, bangang, sial (habis marah la tu)..tapi skang aku dah pandai dh sebut macam2..haish aku xsuka la macam ni..tlg ye funna, sila jaga mulut tu ye..lepas ni nak mrh cepat2 ngucap..sekurang2 nya dapat pahala kan..haha..lau dulu masa aku kecik2 lau mak aku dgr aku mncarut xkira la ckp bodo ke babi ke confirm la kene tenyeh ngn cabai mulut tu kan..pastu bila dah jd bibir munggil ala2 angelina jolie lama la aku puasa dari sebut bodoh ke pe ke..tapi skang ni lau mak aku dgr aku tercarut,dia just angkt kening je..nak cabai mmg x la kan..cabai tu dh sebati dgn mulut aku dah..haha

       SO, disini aku nak nasihatkan utk diri ko ye cik funna..jgn la nak mncarut2 ni..bukan dapat ape pun..dapat dosa lagi ada la..lebih baik bila ko nak marah ko sebut allahuakbar ke, selwat ke istigfar ke..sekurangnye hati sejuk+pahal pun dapat..renung2kan dan selamat beramal..~_0

#11: suka bibir munggil
     Serius aku cakap aku mmg suka tengok orang bibir munggil..cantik seh..jeles pon de..lau dulu masa kecik lau lepas mak cabai bibir aku, dalam nangis2 tu leh lagi aku tgk cermin n tgk kemunggilan bibir aku..mmg kelas..i loike..haha tu bibir angelina jolie tu perghhhhh mmg sexy u..i loike ur lips..auwwwwwwwww..

     SO, cik funna oh cik funna ko jgn la nak bermimpi nak dpt bibir munggil ke pe..lau bibir tu dh nipis trima je..janji boleh bercakap dgn sempurna, leh makan dan minum..syukur alhamdulillah..

#12: seorang ucu yang garang
      Memandangkan aku ank last maka anak2 buah aku semua panggil aku ucu..ucu dia ni garang..tapi pelik la kan napa semua nya xtakut bila aku marah..aku cukup bengang btol ngn diorg ni..aku cubit diorg pon diorg boleh gelak2 lagi..gila btol dak2 ni..lau dulu masa aku kecik2 mak aku cubit aku nangis tau..tapi dak2 skng ni bila kene cubit leh gelak2..mmg kebal la diorg ni..haha

     SO, macam mana diorg xtakut nagn ko wahai cik funna..badan ko tu dah lebih kurang besar diorg je..lau wat muka garang pon ape diorg kisah..sebab mmg xgarang pon..ko cubit, diorang gelak, ko pon gelak..xke bongok nama nye..org wat la muka serius sikit..ape da...

#13: cepat cool
      Yang ni aku sgt xsuka ye..aku ni jenis marah xreti marah lama2 cepat cool..keburukan byk dari kebaikan..mana x nye org tau aku jenis cepat cool, so org akan slalu wat aku sakit hati, nangis n marah..xreti naka jaga hati aku..suka bia aku pujuk diri sendiri kan..benci btol la..tapi kalau aku wat org sakit hati, punya lama diorg berdendam..siap ngumpat2 lagi kan engko2rang..cuba la think +ve sikit korg2 ni..xsuka btol aku orang berdendam2 ni..

      SO, biasa la tu lumrah hidup manusia..bila berkawan ada la terkasar, terkurang, tergarang n segala ter2 la..dalam kita xsedar ada je kita melukakan hati org dan ada org melukakan hati kita..tapi xsalah kan memaafkan kesalahan org..walau mcm mana besar pon org tu buat ko sakit hati memaafkan itu perlu OK..

#14: suka kaler pink
      owhhh i loike pink..girlish gila kan haku ni..hahaha lau engkorang nak tau ni la akibatnye org dok benci2 pada kaler pink..hambik ko skng aku dok tergila2 kan kaler pink..serius dulu aku mmg benci gila pink colour ni..bagi aku pink itu gedik..hambik skng aku lak jd gedik..gedik pd pink..hahahahaha..

#15: baru berkerjaya
      baru 3bulan bergelar seorang yang berkerjaya..ada kawan2 yg bes, ada bos, ada PC sendiri yang pasti ada gaji OK..kene jawab telefon hari2 dan panggilan telefon lebih dari 30 panggila sehari..owhhhh sgt xsuka jawab telefon..please don't call me..i don't like la..ngueh3..

      SO, ko hengat orang nak sgt ke call ko huh??kalau xdisebabkan ko nye tugas jawab telefon, maka diorg terpkasa la bercakap dgn ko kan..cian ko kan cik funna..wakluuuuuuuu ko jgn nk merungut dgn kerja ko..nnt rezeki lari nnt..dh dapat gaji jgn lupa engko bagi kat mak n ayah dan paling wajib ialah wat saving ok..disiplinkan diri tu dgn menyimpan duit bukan menghabiskan duit..haha

#16: xsuka masak
      Aku xsuka memasak n aku mmg malas nak masak..nape??sebab lau aku masak aku xkan makan, bila aku xmakan aku lapo, bila aku lapo aku akan tido..bila aku tido aku mimpi makanan yg enak2..arghhhhh aku xsuke xsuke xsuke...lagi satu aku xsuka masak sebab org sekeliling aku masak 10x sedap dari aku dan aku rasa rendah nye masakan aku nk compare dgn masakan diorg..wargggghhhh xsuka juga xsuka xsuka..tapi walaupun aku xsuka masak, aku rajin mengemas..masih lagi ada ciri wanita la kan..mengemas umah, menyapu dan mengemop lantai aku suka tapi kene dgr lagu yg rancak2 so aku boleh menyanyi dan berjoget smbil wat keje..tu la motip aku sebenarnye..wat kerja smbil exercie..huahahahahahahahahaha

      SO, smpai bila ko nk mengkerdilkan diri ko dow?ko tu dh la kerdil lagi nak kerdilkan diri..nnt ko dh berlaki ko WAJIB memasak OK..xkan ko nak mngemas umah je pastu bia laki ko kebulur kan..ala, lau laki tu syg ko, masak xsedap pun akan pura2 sedap la..yang penting keikhlasan..betul ke tidak betul ketidak??haha

#17: BM lebih baik dari BI
      Alkisah nye aku ni boodo BI..org cakap aku fhm, menulis aku boleh tapi bercakap, dem!bodo gila seh..nak reply sesuatu mesti gagap..paling takut nak berhadapan dgn ujian MUET..kehulur kehilir bwk kamus..bukan baca pon sekadar mnghilangkan nervous je..hahaha..macam mana nak jadi bijak BI ni?aduyai..

      SO, lau dah sedar diri ko tu boodo BI, practice la bagi pandai..jgn la jadi si bongok seperti keldai kerana keldai itu malas berfikir cuba jadi seperti si kacil, otak dia sentiasa berpikir dan terus berpikir..cikgu aku kata practice make perfect..do always practice n practice n practice either speaking or writing ok...

#18: xromantik
      malang sungguh sapa jadi pasangan aku..sebab aku bukan seorg yg romantika di amor..aku xpandai bermadah macam A.Samad Said dan aku  gak buka jiwang seperti Shakespear, aku xkreatif dalam ayat seperti Fynn Jamal dan aku juga xpandai berpuisi seperti Saiful Samuri..tapi aku mampu mencairkan hati pasanganku dgn cara ku sendiri..haha

      SO, dalam hubungan xperlu semua tu yg penting u oll pndai jaga hati n give and take dgn psgn sudey memadai..jgn slalu berpikiran -ve itu pling penting ma..

19#: takut anjing
      Ye anjing itu bongok..aku benci anjing..sebab?haha malu nak cita tapi mahu gak cita..dulu kan masa aku drjah bape aku xigt..pulang dari skolah smbil syiok makan aiskrim calong..tiba2 dtg 2ekor anjing gila kejar aku xtentu pasal..punya la aku takut dgn anjing gila tu aku baling aiskrim kat anjing yg sekor tu..tp diorg xkisah trus kejar aku..dem!!!aku takut dow smbil nngis2 dgn bwk beg yg berat..lepas tu aku cmpak beg aku kt si gila tu dan dgn yakin aku berlari smbil angkt skirt pendek aku setinggi2 yg boleh..lepas tu aku demam n mimpi anjing gila tu..pastu aku xnak pergi sekolah sebab takut kene keja anjing gila tu lagi..lepas tu bapak aku xtau nak wat pe dia daftarkan aku naik bus skolah..begitu la cita nya cik funna dan 2ekor anjing bangang yg gila..smpai skang aku takut pd anjing tapi aku cool kan diri..hahahahahaha

     SO, anjing tu kejar ko sebab ko dia igt ko tu tulang kot..ahahahaaha dem!

#20: benci asap rokok
       minta maap la pd semua perokok ye..tapi aku mmg xleh bau asap rokok..serius..bila aku bau, malam pasti aku sesak nafas xpun hidung aku berair..dem!!!benci gila la weyh..so, jgn la trasa bila u oll isap rokok aku tutup idung ye..lau boleh isap la rokok jauh2..pada sesapa yg bakal jadi pasangan idop aku, kalau anda seorang perokok tegar atau slow2 sila la bawak2 berhenti la ye..

       SO, pesanan penaja "ROKOK" membahayakan kesihatan xkira pada penghisap mau juga penghidu..sayangi la diri anda dan org sekeliling anda..tq!

huyoooo byk seh aku membebel..lau diikutkan byk lagi aku nk senaraikan..cukup la smpai disini..xlarat aku nk menaip sepanjang ini..gila a..aku nak baca balik pon takut meh..pnjang menjela..pada sesapa yg xlarat nak baca jgn baca..sila STOP kan diri anda dari trus membaca..haha ok tido dulu..nite evryone..assalammualaikum..

Friday, November 12, 2010

This Page is under construction


Opps..ape ini??hehehe actually aku dlm process mencantikkan blog ni..xde la cantikkan sgt pon ..just nk bg sedap mata aku memandang la kan..So,alhamdulillah coz dah siap pun aku mendesign template n header tuk blog ni..walaupun xberapa nak cantik di mata korg tapi aku rasa puas hati la sebab template ni aku yg design sendiri kan..2hari aku wat tu..kuang kuang kuang..byk lagi yang perlu aku lakukan tuk menyedapkan mata aku memandang blog ni..so, lau de terkurang ke terburuk ke wat masa ni gitau la..lau mood aku baik aku edit la bagi lagi better..lau x. lantak p la ngan template ni..

Tuesday, November 9, 2010

Melaka Trip EP 2

Assalammualaikum

Ok before aku masuk tido, aku nk continue la pasal story mory aku sal Melaka Trip yg x bis lagi..aku malas nk bercerita sgt sbb perut aku gila sakit malam ni..period pain punye psl..arghhhhh sgt benci..huhu..

2nd day ni aktiviti biasa je2 je..

Destinasi #1: swimmimng pool

bangun dah lmbt..berangan dulu, then perut lapo..p kat balkoni tgk kolam ngh lengang manusia xramai..maka aku ajk kak lin utk p main air join kanak2 yang ada..sgt teruja ok..sbb budak2 kecik dari aku berenang dlm pelbagai aksi..kuak lentang,kuak ngiring,kupu2 aksi duyung semua ada..aku??sape la aku hanya mampu menunjukkan aksi dugong yg baru nak blaja berenang..haha...tgh asyik bermain air bersama kak lin mari turun lak bapak2 n mak dugong..pecepohhhhhhhhhhhh!!!tersentap aku dari lamunan bila si apek dan selepol masuk dlm air..serupa dugong cuba mencari makanan..haha (kamu2 jgn marah ini gurauan khayalan semata)..maka dgn itu tercipta la gambo kami semua hasil tangkapan dari camera abe..


Destinasi #2: photoshoot tepi pntai

haha keadaan yg sgt mnggelabah n xleh bla..msg2 tnjuk aksi lentik la menggoda la kan..nsb bek aku xreti nk berpose2 ni..lau x kalah la dewi lentik yg sedia ada tu kan (kak lin) haha..
maka tercipta la gmbo kami..yg aku upload ni msih terpelihara segala nya..mls nk upload gmbo yg lentik sane lentik sini...pyh lak kang kan..huahahahaha




Photobucket

Destinasi #3: jalan2 cari makan

lepas checkout hotel, kami berjalan2 mencari tempat makan..memandangkan di Melaka ni hot dgn asam pedas maka kami berjalan mencari kedai asam pedas..aku xigt pe nama kedai yg kitorg mkn tu..agk sedap, rasa asam pedas yg kaw..i loike!!




Destinasi #4: Jalan2 Bandar Hilir again

Keadaan yang sgt sesak ye kt sini..kelam kabut gile dan sgt susah nk dptkan parking..aduyai..Melaka oh Melaka sentiasa penuh dgn manusia..peristiwa paling aku xleh lupa kat sini part apek cari parking tuk kak izan..huahahahahahahaha mmg xleh bla..lau aku leh record part tu msti aku gelak guling2 tgk gelagat dia balik kan..apek oh apek ko mmg Shin Chan..haha






Ok..maka sekian saja story mory aku sal melaka trip..hope after dis will get more fun trip we them..luv ya!

Saturday, November 6, 2010

Melaka Trip EP 1

Assalammualaikum u olls..

Ok today i want to story mory about my sweet memories with PPL BFF..Last weekend we r going to Melaka for saje-saje je..2hari 1 malam je pon..our mission is for release tension..maklum la we all semua almost 3weeks working without cuti k..Seriously i'm happy n enjoy coz dh lama xp trip dgn membe2..Last trip dulu bln 3 kot pergi Genting ngn Juntech BFF..ngueh3

Ok back to Melaka Trip story..Saturday morning around 9 o'clock, kami berkumpul di perhentian Seremban sbb sonang sikit den nk poi..xyah susah ayah den nak hntar den kat serdang semata2 nak brkumpul kan..haha ok seterusnya perjalanan kami diteruskan ke destinasi yg dituju dgn konvoi 4buah kete diketuai oleh myvi oren, putih n hitam + unser biru..sebelum tu bia den perkenalkan crew PPLer..




sampai je di Melaka:

destinasi #1: Zoo Melaka
Ni adalah idea pok shahril..memandangkan yg join kami de kanak2 maka terpaksa la bersiar2 di tempat yg bersesuaian..menarik gak dpt tgk shbt2 baik epol dan apek..huahahaha..mcm2 ado..tapi penat la masuk sini coz kene jln tawaf satu zoo ni weyh..xde shortcut2..dem!dah a binatang kebanyakan nye tido nx memberangsangkan..sabau je la aku dtg nk tgk korg, korg leh lyn blues dlm mimpi lak kan..haprak nye bintang zoo ni..

apek sedang sibuk berinteraksi dgn mmbe baik dia incik org utan..haha
pekena nasi lemak kak izan..sodap!kebetulan time ni mmg lapo gile bab la kan..so, mkn mmg xpndng kiri kanan..haha
destinasi #2: check in hotel:
lepas kepenatan tawaf dlm zoo melaka tu maka kami semua mik keputusan tuk check in hotel kat pantai klebang n tido puas2 hilngkan keletihan..Huahahaha part ni gmbo xdo..sbb bebudak ni xreti2 nk snap pic la kan..den mase ni xbwk camera sbb den tau camera den xsehebat camera epol & shahril..huahahahahaha..view hotel tu ok la menarik dan de scary gak la..nape aku ckp scary??jeng jeng jeng..xmo cite nnt xleh tido mlm kang..huahahahahahahaha..


destinasi #3: umbai
After relax selama 3jam kat hotel maka kami bergerak ke umbai tuk mkn mlm..msg2 mununjukkan muka kelaparan dan budak2 camera mahal ni mmg la kan camera tu nk kene cmpak dlm laut..de camera mahal2 smpan dlm kete..dem!hahaha..sempat la guna camera abe tuk snap muka kekenyangan..makan kat sini mmg bes..till now aku still terbayang2 kelazatan mknn kt situ..slurpppp mau ke sana lg..mknn kat sane semua fresh2 especially ikan..nyummmy3..




destinasi #4: bandar hilir
Jalan2 snap pict kt tmpt yg ptut d snap..then jln menuju ke Jonker walk. Jonker walk ni lbh kurang mcm petaling street je..tempat yg sesak nak mampus..bape kali aku tehoyong hayang kene tolak ngn makhluk gergasi..arghhhhh aku sgt xsuke berlaga2 bdn ngn org..yang paling aku xleh lupa kt situ ialah masa aku jln2 aku trlanggar seorg cina gergasi(tinggi la org ni kan) pastu aku dongak la muka nk tgk muke dia ensem ke x kan..lau ensem leh gak aku tackle ke pe..mari, dia bg aku hadiah pling bes de a...menguap sebesar2 tidak aku rasa kaki aku pon leh masuk dlm mulut dia..yg xle bla bau nye sgt terbaik..agknye baru lepas mkn PORK kot..dem!!!nyumpah2 aku kt cina tolol tu kan..utk mnghilngkan ketensenan maka aku membazirkan wet aku ngn membeli souvenier tuk diri aku sendiri..souvenier ke??aku rasa aku p semua tmpt aku ckp beli souvenier..hahaha..dasar pmpn suka shopping, xleh nk wat pe la kan wlaupun aku cuba tahan nafsu utk xmembeli pape..




ni story pasal trip hari pertama n i will cntinue n upload da 2nd day pic lak..bila??bila aku ada masa nk upload..haha..nite nak tido sok den kene bgun pg buto..ado job baik punye..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blog template is created by Funna Ismail