Kawan-kawan ku

Saturday, November 6, 2010

Melaka Trip EP 1

Assalammualaikum u olls..

Ok today i want to story mory about my sweet memories with PPL BFF..Last weekend we r going to Melaka for saje-saje je..2hari 1 malam je pon..our mission is for release tension..maklum la we all semua almost 3weeks working without cuti k..Seriously i'm happy n enjoy coz dh lama xp trip dgn membe2..Last trip dulu bln 3 kot pergi Genting ngn Juntech BFF..ngueh3

Ok back to Melaka Trip story..Saturday morning around 9 o'clock, kami berkumpul di perhentian Seremban sbb sonang sikit den nk poi..xyah susah ayah den nak hntar den kat serdang semata2 nak brkumpul kan..haha ok seterusnya perjalanan kami diteruskan ke destinasi yg dituju dgn konvoi 4buah kete diketuai oleh myvi oren, putih n hitam + unser biru..sebelum tu bia den perkenalkan crew PPLer..




sampai je di Melaka:

destinasi #1: Zoo Melaka
Ni adalah idea pok shahril..memandangkan yg join kami de kanak2 maka terpaksa la bersiar2 di tempat yg bersesuaian..menarik gak dpt tgk shbt2 baik epol dan apek..huahahaha..mcm2 ado..tapi penat la masuk sini coz kene jln tawaf satu zoo ni weyh..xde shortcut2..dem!dah a binatang kebanyakan nye tido nx memberangsangkan..sabau je la aku dtg nk tgk korg, korg leh lyn blues dlm mimpi lak kan..haprak nye bintang zoo ni..

apek sedang sibuk berinteraksi dgn mmbe baik dia incik org utan..haha
pekena nasi lemak kak izan..sodap!kebetulan time ni mmg lapo gile bab la kan..so, mkn mmg xpndng kiri kanan..haha
destinasi #2: check in hotel:
lepas kepenatan tawaf dlm zoo melaka tu maka kami semua mik keputusan tuk check in hotel kat pantai klebang n tido puas2 hilngkan keletihan..Huahahaha part ni gmbo xdo..sbb bebudak ni xreti2 nk snap pic la kan..den mase ni xbwk camera sbb den tau camera den xsehebat camera epol & shahril..huahahahahaha..view hotel tu ok la menarik dan de scary gak la..nape aku ckp scary??jeng jeng jeng..xmo cite nnt xleh tido mlm kang..huahahahahahahaha..


destinasi #3: umbai
After relax selama 3jam kat hotel maka kami bergerak ke umbai tuk mkn mlm..msg2 mununjukkan muka kelaparan dan budak2 camera mahal ni mmg la kan camera tu nk kene cmpak dlm laut..de camera mahal2 smpan dlm kete..dem!hahaha..sempat la guna camera abe tuk snap muka kekenyangan..makan kat sini mmg bes..till now aku still terbayang2 kelazatan mknn kt situ..slurpppp mau ke sana lg..mknn kat sane semua fresh2 especially ikan..nyummmy3..




destinasi #4: bandar hilir
Jalan2 snap pict kt tmpt yg ptut d snap..then jln menuju ke Jonker walk. Jonker walk ni lbh kurang mcm petaling street je..tempat yg sesak nak mampus..bape kali aku tehoyong hayang kene tolak ngn makhluk gergasi..arghhhhh aku sgt xsuke berlaga2 bdn ngn org..yang paling aku xleh lupa kt situ ialah masa aku jln2 aku trlanggar seorg cina gergasi(tinggi la org ni kan) pastu aku dongak la muka nk tgk muke dia ensem ke x kan..lau ensem leh gak aku tackle ke pe..mari, dia bg aku hadiah pling bes de a...menguap sebesar2 tidak aku rasa kaki aku pon leh masuk dlm mulut dia..yg xle bla bau nye sgt terbaik..agknye baru lepas mkn PORK kot..dem!!!nyumpah2 aku kt cina tolol tu kan..utk mnghilngkan ketensenan maka aku membazirkan wet aku ngn membeli souvenier tuk diri aku sendiri..souvenier ke??aku rasa aku p semua tmpt aku ckp beli souvenier..hahaha..dasar pmpn suka shopping, xleh nk wat pe la kan wlaupun aku cuba tahan nafsu utk xmembeli pape..




ni story pasal trip hari pertama n i will cntinue n upload da 2nd day pic lak..bila??bila aku ada masa nk upload..haha..nite nak tido sok den kene bgun pg buto..ado job baik punye..haha

4 comments:

rainbowskittle said...

eh zoo !

♥ Funna ♥ said...

ye zoo..jumpe kwn2 lama kt sane..huahahahahaha

e p u L said...

the best writting..hope to see more something like this. jumpo x sedaro ekau kek zoo nun..yang ekau rindu bonar2 tuh...apo ko namo eh...binturong ko apo?lobih kurang la bunyik eh...

♥ Funna ♥ said...

binturong tu xperlu aku cari dpn aku dh de..hari2 time lunch pasti dia muncul tau..hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blog template is created by Funna Ismail