Kawan-kawan ku

Sunday, November 14, 2010

jom tgk diri kita kat cermin!

assalammualaikum..

jiwa aku berkoyan2 penuh dgn kesakitan xkira dari aspek fizikal dan juga mental..arghhhh aku rasa lbh baik idup sebagai seorg yg tidak bergantung pada sesiapa..itu lebih baik..tiada sebarang halangan dan cabaran yg harus dilalui..kenapa sesetengah manusia selalu lihat diri kita dari aspek songsang??i means tgk keburukan saja..penah xtgk dari aspek yg benar, realiti..kenapa pemikiran mereka selalu cetek dan teramat cetek??aku sgt xfaham kenapa dan mengapa perlu memikirkan keburukan org lain dari merenung keburukan diri sendiri..sedangkan kalau di renung kan byk lagi dan sungguh banyak kekurangan yg ada pada diri sendiri..so, tlg cermin diri anda dulu sebelum anda scan diri org lain..
 

 sekian wasalam..

6 comments:

areja said...

kene slalu bwk cermin ni..
mcm saye ahhaha..
ceh konon la kn =p

Qema said...

cermin oh cermin.
lau la cermin tu bole berkata2 mesti rmai da org sedar baik buruk diri sendiri kn. huhu.

♥ Funna ♥ said...

are ja: haha lepas ni pakat beli cermin sorg satu masuk dlm handbag ok..

qema: tau xpe..lau cermin tu leh bercakap seminggu aku demam la plak kan..haha

rainbowskittle said...

yang buruk orang selalu nmpak. yang sendiri buruk , buat buat ta nampak .. manusia ~

Bazilah said...

biaselah tu manusia zaman sekarang, nak tutup kelemahan diri bukak kelemahan orang lain..chill saje lah funna! ;D

♥ Funna ♥ said...

rainbowskittle n baz: tu la kebiasaan nye begitu la..lumrah hiduo manusia kan..xle nk tutup mulut sesorg dr mengata..but it's ok sudah maafkan dh mereka2 itu..i'm chill now!hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blog template is created by Funna Ismail