Kawan-kawan ku

Sunday, November 14, 2010

20 facts about Funna

assalammualaikum.

Look at da TITLE..eee very da poyo la kan..haha..ingat orang nak tau ke sal ko??aku pun xnak tau tapi saja nak bagi tau sebab aku pon x tau ..so, mari kita sama2 buat2 nak tau ..lau xnk tau dok diam buat2 x tau .. 20 facts about funna, aku pon x tau facts pe yang ada kat aku..randomly la aku kasi tau sikit2 yg aku tau ..

#1 : suka makan
     Nampak je aku ni slim shaddy kan tapi aku mmgg seorg yg kuat makan..makan dan makan dan makan...baru je makan dah cari makan lagi..dak opis aku "uncle" zaidi pnggil aku anak jin..huahaha siot je ko kan uncle botak label kan aku anak jin..xpe2..

     SO, lau korang nak wat makan sila masak or sediakan makanan yang banyak dan sedap ye ~_0

#2: cakap kuat, gelak kuat
     Aku memang dilahirkan dgn suara yg kuat dan kasar juga mmg tercipta dengan gelak yang kuat..what can i DO?xle nak cover la..

     SO, lau korang nk ngumpat sila jgn ajak aku sebab aku xleh nk cover suara..confirm leh kantoi kan korang yg tgh ngumpat..haha

#3: lurus a.k.a bendul
     Aku memang seorang yang bendul..orang kata A maka A la aku buat..Orang kata C maka C la..bukan aku lampi atau pun bongok kerana pemikiran aku leh tahan tajam juga la kan..cuma aku xreti nak berlapik2 atau xfaham orang cakap berbelit2 kerana aku memang seorang yang lurus+bendul..

     SO,if nak minta tolong or nak suruh aku wat something please cakap secara terang dan lurus..jgn nak bengkok2..

#4: suka tido
     Aku memang suka tido..tido itu nyaman n aku mesti tido cukup 8jam..lau xckup confirm esok nya aku akan jadi ting tong atau stone..sebab bateri xckup..lau aku tido, tido mati so org memekak pun aku xsedar tapi kalau aku sedar aku rasa nak pelempang je muka sorang2 kan..aku berkata lagi, tido itu boleh mengurangkan stress dan tension..bila bangun pagi sok nye akan rasa segar dan segala masalah pun hilang..

      SO, lau korang ada masalah atau tension tido la jangan xtido..tido itu nyaman dan merupakan ubat penenang paling bes..try la..xyah la ko nk p mabuk2 ke makan pil khayal ke nk bg stone, isap rokok berbatang2 ke nak bunuh diri ke..wakluuuuuu itu semua BODOH nye keje..haha..

#5: berkulit HITAM..tapi MANIS
     Ye aku seorang yang berkulit hitam tapi MANIS a.k.a SWEET ..nak tau SWEET cmne??penah makan marshmallow x??huh!aku SWEET macam tu la..lalalalala...

      SO, u oll jangan ingat orang berkulit hitam ni xlaku??walau pun kami hitam kami MANIS so tercipta la HITAM MANIS..epol, kita manis kan epol..ngueh3

#6: berkulit sensitip
     Yang ni aku xleh trima hakikat..mmg aku xleh trima..sebab pe??sebab kulit aku ni ngada nk mampos..gila aku benci dow..salah makan je naik allergic, salah pakai product je naik allergic..kene habuk or debu je nek allergic..argghhhhhh gila xpuas hati kan..dah la aku ni suka makan kan..dah a seafood tu kegemaran aku kan..dah la bila aku makan aku akan rasa gatal kan..kan kan kan aku bengang kan..

     SO, walau macam mana pun ko kene trima hakikat la cik funna oi..memang dah tertulis yang ko akan mengalami allergic yg terlampau..REDHA itu separuh dari iman kan kak linda kan..kita senasib..lalalalalala

#7: xsuka pakai spek
     memang aku xsedar diri kan..dah  rabun wat la cara rabun..degil gak xnk pakai spek pastu nyusahkan org..dulu masa blaja org sebelah aku la jd mangsa aku bila aku xnmpk pe yg d tulis kat whiteboard..smpai kwn aku kata ko pkai spek mata la..tapi aku xmao gak pakai spek..aku rasa bila pkai spek seperti ada beban je kat btg idung aku ni..rimas tau x rimas..maka utk lbh mudah utk aku melihat terpaksa la aku pakai contact lens..haha

      SO, lau korang lambai aku dari jauh n aku wat xtau maka faham2 la ye yang aku sebenarnye xnmpak bukan sombong..tapi kadang2 mmg aku wat2 sombong pon..hahahahahahahaha

#8: pendek, kecik, xcukup berat
     Memandangkan mak aku seorang yang kecik dan pendek, maka aku turut dilahirkan mengikut genetik nya..kecik dan pendek..walau macam mana aku berusaha tuk jadi tinggi, hakikat nya aku kene trima yang aku mmg tercipta menjadi seorang pendek tapi bukan katik ye..kaki dan badan aku stable lagi ok..selain dari kecik dan pendek aku juga seorang yg under weight..makan byk tp still under weight..tapi badan xde la kurus mana pon..berisi gak la kan..aishhh pelik sungguh aku..
     
      SO, kalau dah memang ko tercipta sebagai seorang yang pendek maka ko perlu redha dan patut juga bangga kerana ada kebaikan dalam kekurangan..dalam sesak2 ko boleh menyeli2 di celah2 kesesakan..bes x??selain itu, orang yg kecik ni akan nmpak muda dan comeylll..huahahaha (yang itu aku stuju)

#9: ada bantal busuk
     Aku ada seekor bantal busuk yang sgt wangi dan sgt disayangi..ia diberi nama ucuk2 acam..bantal itu la yang wat aku tido lena sampai ke pagi..i lap u la ucuk2 acam..so, sesapa nak kawin dgn aku kena la trima ucuk2 acam juga ye..kerana pengaruh ucuk2 acam adalah sgt besar..huahahahahahahaha..walaupun nama dia ucuk2 acam tapi dia xmasam pun..dia wangi n sgt wangi..luaran dia sgt cantik..luaran je la ye..dalaman jgn la tgk..itu secret ma..

     SO, walaupun bantal busuk itu sgt penting dalam hidup ko, tapi bila dah berlaki ko kene kurangkan peluk bantal dan kene lebihkan peluk laki sebab dia lagi bushuk dari bantal busuk ko..huahahahahaha...

#10: xsuka mencarut
       Aku rasa ni dulu je kot..suatu masa dulu aku memang xsuka mencarut..lau mencarut pon setakat bodoh, bangang, sial (habis marah la tu)..tapi skang aku dah pandai dh sebut macam2..haish aku xsuka la macam ni..tlg ye funna, sila jaga mulut tu ye..lepas ni nak mrh cepat2 ngucap..sekurang2 nya dapat pahala kan..haha..lau dulu masa aku kecik2 lau mak aku dgr aku mncarut xkira la ckp bodo ke babi ke confirm la kene tenyeh ngn cabai mulut tu kan..pastu bila dah jd bibir munggil ala2 angelina jolie lama la aku puasa dari sebut bodoh ke pe ke..tapi skang ni lau mak aku dgr aku tercarut,dia just angkt kening je..nak cabai mmg x la kan..cabai tu dh sebati dgn mulut aku dah..haha

       SO, disini aku nak nasihatkan utk diri ko ye cik funna..jgn la nak mncarut2 ni..bukan dapat ape pun..dapat dosa lagi ada la..lebih baik bila ko nak marah ko sebut allahuakbar ke, selwat ke istigfar ke..sekurangnye hati sejuk+pahal pun dapat..renung2kan dan selamat beramal..~_0

#11: suka bibir munggil
     Serius aku cakap aku mmg suka tengok orang bibir munggil..cantik seh..jeles pon de..lau dulu masa kecik lau lepas mak cabai bibir aku, dalam nangis2 tu leh lagi aku tgk cermin n tgk kemunggilan bibir aku..mmg kelas..i loike..haha tu bibir angelina jolie tu perghhhhh mmg sexy u..i loike ur lips..auwwwwwwwww..

     SO, cik funna oh cik funna ko jgn la nak bermimpi nak dpt bibir munggil ke pe..lau bibir tu dh nipis trima je..janji boleh bercakap dgn sempurna, leh makan dan minum..syukur alhamdulillah..

#12: seorang ucu yang garang
      Memandangkan aku ank last maka anak2 buah aku semua panggil aku ucu..ucu dia ni garang..tapi pelik la kan napa semua nya xtakut bila aku marah..aku cukup bengang btol ngn diorg ni..aku cubit diorg pon diorg boleh gelak2 lagi..gila btol dak2 ni..lau dulu masa aku kecik2 mak aku cubit aku nangis tau..tapi dak2 skng ni bila kene cubit leh gelak2..mmg kebal la diorg ni..haha

     SO, macam mana diorg xtakut nagn ko wahai cik funna..badan ko tu dah lebih kurang besar diorg je..lau wat muka garang pon ape diorg kisah..sebab mmg xgarang pon..ko cubit, diorang gelak, ko pon gelak..xke bongok nama nye..org wat la muka serius sikit..ape da...

#13: cepat cool
      Yang ni aku sgt xsuka ye..aku ni jenis marah xreti marah lama2 cepat cool..keburukan byk dari kebaikan..mana x nye org tau aku jenis cepat cool, so org akan slalu wat aku sakit hati, nangis n marah..xreti naka jaga hati aku..suka bia aku pujuk diri sendiri kan..benci btol la..tapi kalau aku wat org sakit hati, punya lama diorg berdendam..siap ngumpat2 lagi kan engko2rang..cuba la think +ve sikit korg2 ni..xsuka btol aku orang berdendam2 ni..

      SO, biasa la tu lumrah hidup manusia..bila berkawan ada la terkasar, terkurang, tergarang n segala ter2 la..dalam kita xsedar ada je kita melukakan hati org dan ada org melukakan hati kita..tapi xsalah kan memaafkan kesalahan org..walau mcm mana besar pon org tu buat ko sakit hati memaafkan itu perlu OK..

#14: suka kaler pink
      owhhh i loike pink..girlish gila kan haku ni..hahaha lau engkorang nak tau ni la akibatnye org dok benci2 pada kaler pink..hambik ko skng aku dok tergila2 kan kaler pink..serius dulu aku mmg benci gila pink colour ni..bagi aku pink itu gedik..hambik skng aku lak jd gedik..gedik pd pink..hahahahaha..

#15: baru berkerjaya
      baru 3bulan bergelar seorang yang berkerjaya..ada kawan2 yg bes, ada bos, ada PC sendiri yang pasti ada gaji OK..kene jawab telefon hari2 dan panggilan telefon lebih dari 30 panggila sehari..owhhhh sgt xsuka jawab telefon..please don't call me..i don't like la..ngueh3..

      SO, ko hengat orang nak sgt ke call ko huh??kalau xdisebabkan ko nye tugas jawab telefon, maka diorg terpkasa la bercakap dgn ko kan..cian ko kan cik funna..wakluuuuuuuu ko jgn nk merungut dgn kerja ko..nnt rezeki lari nnt..dh dapat gaji jgn lupa engko bagi kat mak n ayah dan paling wajib ialah wat saving ok..disiplinkan diri tu dgn menyimpan duit bukan menghabiskan duit..haha

#16: xsuka masak
      Aku xsuka memasak n aku mmg malas nak masak..nape??sebab lau aku masak aku xkan makan, bila aku xmakan aku lapo, bila aku lapo aku akan tido..bila aku tido aku mimpi makanan yg enak2..arghhhhh aku xsuke xsuke xsuke...lagi satu aku xsuka masak sebab org sekeliling aku masak 10x sedap dari aku dan aku rasa rendah nye masakan aku nk compare dgn masakan diorg..wargggghhhh xsuka juga xsuka xsuka..tapi walaupun aku xsuka masak, aku rajin mengemas..masih lagi ada ciri wanita la kan..mengemas umah, menyapu dan mengemop lantai aku suka tapi kene dgr lagu yg rancak2 so aku boleh menyanyi dan berjoget smbil wat keje..tu la motip aku sebenarnye..wat kerja smbil exercie..huahahahahahahahahaha

      SO, smpai bila ko nk mengkerdilkan diri ko dow?ko tu dh la kerdil lagi nak kerdilkan diri..nnt ko dh berlaki ko WAJIB memasak OK..xkan ko nak mngemas umah je pastu bia laki ko kebulur kan..ala, lau laki tu syg ko, masak xsedap pun akan pura2 sedap la..yang penting keikhlasan..betul ke tidak betul ketidak??haha

#17: BM lebih baik dari BI
      Alkisah nye aku ni boodo BI..org cakap aku fhm, menulis aku boleh tapi bercakap, dem!bodo gila seh..nak reply sesuatu mesti gagap..paling takut nak berhadapan dgn ujian MUET..kehulur kehilir bwk kamus..bukan baca pon sekadar mnghilangkan nervous je..hahaha..macam mana nak jadi bijak BI ni?aduyai..

      SO, lau dah sedar diri ko tu boodo BI, practice la bagi pandai..jgn la jadi si bongok seperti keldai kerana keldai itu malas berfikir cuba jadi seperti si kacil, otak dia sentiasa berpikir dan terus berpikir..cikgu aku kata practice make perfect..do always practice n practice n practice either speaking or writing ok...

#18: xromantik
      malang sungguh sapa jadi pasangan aku..sebab aku bukan seorg yg romantika di amor..aku xpandai bermadah macam A.Samad Said dan aku  gak buka jiwang seperti Shakespear, aku xkreatif dalam ayat seperti Fynn Jamal dan aku juga xpandai berpuisi seperti Saiful Samuri..tapi aku mampu mencairkan hati pasanganku dgn cara ku sendiri..haha

      SO, dalam hubungan xperlu semua tu yg penting u oll pndai jaga hati n give and take dgn psgn sudey memadai..jgn slalu berpikiran -ve itu pling penting ma..

19#: takut anjing
      Ye anjing itu bongok..aku benci anjing..sebab?haha malu nak cita tapi mahu gak cita..dulu kan masa aku drjah bape aku xigt..pulang dari skolah smbil syiok makan aiskrim calong..tiba2 dtg 2ekor anjing gila kejar aku xtentu pasal..punya la aku takut dgn anjing gila tu aku baling aiskrim kat anjing yg sekor tu..tp diorg xkisah trus kejar aku..dem!!!aku takut dow smbil nngis2 dgn bwk beg yg berat..lepas tu aku cmpak beg aku kt si gila tu dan dgn yakin aku berlari smbil angkt skirt pendek aku setinggi2 yg boleh..lepas tu aku demam n mimpi anjing gila tu..pastu aku xnak pergi sekolah sebab takut kene keja anjing gila tu lagi..lepas tu bapak aku xtau nak wat pe dia daftarkan aku naik bus skolah..begitu la cita nya cik funna dan 2ekor anjing bangang yg gila..smpai skang aku takut pd anjing tapi aku cool kan diri..hahahahahaha

     SO, anjing tu kejar ko sebab ko dia igt ko tu tulang kot..ahahahaaha dem!

#20: benci asap rokok
       minta maap la pd semua perokok ye..tapi aku mmg xleh bau asap rokok..serius..bila aku bau, malam pasti aku sesak nafas xpun hidung aku berair..dem!!!benci gila la weyh..so, jgn la trasa bila u oll isap rokok aku tutup idung ye..lau boleh isap la rokok jauh2..pada sesapa yg bakal jadi pasangan idop aku, kalau anda seorang perokok tegar atau slow2 sila la bawak2 berhenti la ye..

       SO, pesanan penaja "ROKOK" membahayakan kesihatan xkira pada penghisap mau juga penghidu..sayangi la diri anda dan org sekeliling anda..tq!

huyoooo byk seh aku membebel..lau diikutkan byk lagi aku nk senaraikan..cukup la smpai disini..xlarat aku nk menaip sepanjang ini..gila a..aku nak baca balik pon takut meh..pnjang menjela..pada sesapa yg xlarat nak baca jgn baca..sila STOP kan diri anda dari trus membaca..haha ok tido dulu..nite evryone..assalammualaikum..

11 comments:

areja said...

mak aih.
kene telaah 3 hr 3 mlm ni.

♥ Funna ♥ said...

hahaha..sila telaah ye..wat mcm nk exam UPSR..sok aku soal ye..huahahahaha

areja said...

kene soal siasat ut lagi wat ketaq lutut
hahahha....
kene wat nota kecil ni.
wat toyol la katekan =p

♥ Funna ♥ said...

ala soalan aku nk bg ni senang je..xyah bertoyol2..bwk je ank toyol tu lg senang..confirm straight A's ko dpt..hahahahahahahha

rainbowskittle said...

tak suka masak jugak. leceh. tang yg prepare2 tu. tapi kalau mood tgh marii, masak jgk

♥ Funna ♥ said...

farah: btol2..leceh a msk2 ni..tp lau dh lapo kene gak masak kan..kang kebulur la plak..

e p u L said...

Sigh. Kenapa gua termasuk dalam entry lu. Gua tentang sekeras-kerasnya. Gua sikit pon tak sweet. Gua ganas, brutal, isap darah punya orang, suka rembat aiskrim, klepet budak-budak. Mana datang sweetnya. Damn!

♥ Funna ♥ said...

ahahahahaha..bia la..wa rasa lu ada sikit sweet..tapi wa lagi sweet la dari lu..sebab wa suka mkn marshmallow kan..huahahahahahaha

e p u L said...

huh..marshmallow 2 sweet kah?sweet lg m.karupiah

♥ Funna ♥ said...

marshmallow tu sweet gile..m.karupiah tu sape??kenalkan kat aku..

A r i f a h said...

hahah..i like #12 mmg btul pn.tpi for me nk pnggil ucu kdg2 mcm xglamour kn. pnggil aha kurang ajr gile. lolz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blog template is created by Funna Ismail