Kawan-kawan ku

Monday, January 3, 2011

kau orang jahat sebab xpakai DAKWAH..

Asaalammualaikum..


mesti tertanya2 kan pe kes ngan title aku tu kan..haha xde pape pon sebenarnye..


u will know afta read dis story..ececece poyo je kan..before that i want to tell u dat i feel so enjoy for 3days holiday..bukan holiday ke mana pun..just hanging out with my bf n also my bff..


31/12/2010
detim with my super duper boolat boy..yeahhh~really mis him so much..ececece mcm setahun xjumpe je..btw we all detim sebulan sekali je..xleh detim slalu coz nnt bajet lari xleh nak simpan wet for wed lak kan..ecececece dah gatai nk kawin la cek ni..miahahaha..


1/1/2011
hanging out with my super duper cun bff n bf which is qemaajanida, mar, awin n incik boo (sibuk nak ikut) at KLCC..kebetulan my bro nk p damansara with my dad n nephew for cuci2 rumah baru dia so, aku tumpang la ikut skali coz it easy for incik boo to pick me up in there..while waiting for incik boo sampai aku tlg la abang ipar aku pe yg ptut..wondering wut, pakai cntik2 then sapu sampah, cuci lantai n mop..pergh mmg ketibech (ketiak bechak) la kan..ketibech2 pon nsb bek bau garnier nye deoderant masih segar di ketiak ku..i loike! so sape2 yg xpakai lg try it now!confirm u will like it..promo seyh..huahahahaha..ok, let me show u how effort me to cleaning up the tiles to become shining gile..








see...shining gile rite?huahahahahaha..good job funna!
then afta incik boo smpai we all shoot to LRT putra KJ coz sng nk ke KLCC naik tu..wah!sgt lama xnek tren bersama incik boo n aku pon lama gile xnaik putra coz nilai to KL xde putra lol..just KTM je..sgt hampeh kan..
 
gambo poyo incik boo dlm tren..mn xpoyo dlm tren pon nk pkai sunglass..nyampah i nyah..
yeah~sampai sudah KLCC..pe yg de kat sini weyh?sgt xsuka ke sini sbb brg2 sgt mahal n aku xsuka beli brg yg sgt mahal..nk cuci mata pon xbes sbb rasa mcm aku xmampu nak beli..lyat poyo tetb..aku pon xtau pe motif membe2 aku nk lepak kt situ..but it's ok la..at least we all dpt snap2 lot of pic kan..thanx to incik boo yg jd cameraman we all (paksa rela) haha..



 kuch2 hota hai lak kat situ











then dah bosan kat KLCC we all terbang ke times square nek LRT ke kat KLsentral..yg ni sebenarnye aku nk story..ms kitorg tgh borak kan pastu de pakcik ni pasang tlinga n tgk gelagat kitorg..yg xleh bla nye dia leh sound membe aku yg awin tu sebab xpkai tudung..tetb je dia mencelah dalam conversation kitorg tnpa bg salam ke x..aish sbr je la pkcik ni..ni dialog dia ngn kitorg..


pakcik: semua pakai dakwah tu sorg je xpakai dakwah.
kitorg: wat blur la igt dia ckp sorg2..
pakcik: "ulang balik ayat dia n pandang kat aku sbb kebetulan aku ngadap dia"
aku: dakwah pe pakcik?(muka blur)
pakcik: dakwah tu dakwah yg kamu pakai..dia jahat sebab xpkai dakwah sambil tunding jari kat awin.. 
kitorg: dakwah?pe dakwah tu?sekor2 muka mmg blur gile vavi la kan..n tertanya2 pe kejadahnye org tua ni dok ckp sal dakwah2 kt kitorg ntah..
pakcik: ala dakwah yg kamu pakai tu..dia sorg je xpakai dakwah(tunjuk kat awin)..dia jahat sebab xpkai dakwah


**baru la kami fhm dakwah yg dimaksudkan tudung rupanya..hahaha..


aku: xsemua org yg xpkai dakwah jahat org nye pakcik..
pakcik: eh, org xpkai dakwah tu jahat sebab tunjuk aurat..
 incik boo: jgn d lyn org xbtol tu..mcm dia baik sgt je nk kt org jahat..
pakcik tu still mngarut tp kitorg wat xtau coz mkin dlyn mkin mlmpau kang..trun dr train kitorg perli balik pakcik tu "xsemua org xpkai dakwah jahat, kwn kami baik la..pakcik tu baik sgt ke?" dia pndang kitorg smbil gelak besar n kami pun wat bodo je la..begitu la kisah nye..cam ntah pape je kan..haha


kesimpulannya:
xsemua org xbertudung itu jahat,org yg pakai tudung pon kdg2 jahat gak kan..nobody is perfect n everyone mesti melakukan dosa..so, jgn la ckp org jahat xtentu psl..am i rite?


btw thanx to all bff yg snggup spent time n bergossip bersama ku for 1 day..it's not enough actually for us to gossip2..lot of story nk share actually..but it's ok keep it for next time hangout..love u all so much..muahhhhhhhhhhhhhhhh~


everyone dah keletihan n tersadai diatas lantai..

17 comments:

James Buns said...

comey bolat gitu.

<3

kah kah. love siot gua lukis.

CHEKGU ALAN said...

hehe..
xsume ppuan yg xpakai tudung tu jahat, tp pempuan yg baik mst pakai tudung

♥ Funna ♥ said...

JB: aku suka lukisan <3 ko tu..haha

♥ Funna ♥ said...

chekgu alan: mmm tau xpe..xsemua pmpn freehair jht n xsmua pmpn bertudung baik..sederhana2 je ma..haha

niDa said...

hahaha.... masuk jugak kes ni.. cewaahh.. nnt kan posting aku plak...

Qema said...

sye saksi kejadian! hahaha.
pasni lau nmpk pakcik tu lg lari jaoh2.

najihah sahami said...

bestnya keluar ramai2!!!

aleen aiden said...

ketibech?nice 1..keh3

FarhanaFabulous said...

sweet couple okeh..following..

Raji berkata said...

hohohoh org yg xpakai dakwah bukan jahat ;D
cuma xdpt la pahala sbb xtutup aurat
eh jap
napa ak gne dakwah juga =.="
mmg tudung tu org pnggil dakwah ker?
hahaha

woot-woot said...

betol ape pakcik tu cakap ? islam sendiri yang kate wajib tutup aurat..x kisah la die tu baik ke jahat,


even penzina pon diwajibkan menutup aurat..bukan isu baik tak baik skg ni,dan bukan jugak isu bertudung iklas x iklas...

mungkin cara pakcik tu tak betol,tpi u tak patot perli pak cik tu balik

bcuz 1st..die cube sedarkan member u

2nd..die tu orang tua,pakcik...u shud respect him a lil bit..

siap sindir pakcik tu,si tukang sindir tu BAIK sangat ke ?

sory lah komen panas..nak maki gua g blog plezz..gua x subscribe comment sini

maybe u shud read this,sangat berkaip rapat

http://www.iniwootwoot.com/2010/07/u-ingat-pompuan-pakai-tudung-tu-bagos.html

♥ Funna ♥ said...

woot2: ok tq for ur nasihat..mmg mnyedarkan dan aku rasa sgt nyesal dgn pe yg aku ckp..tq wujud nya blog ko ni sedikit sebanyak mnyedarkan aku dr kesilapan yg lalu..amik dr perspektif +ve..ngueh3..tq again~

Sarah-rah-rah said...

eh, dakwah itu tudung? baru tahu :P pakcik ni agak menakutkan betul haha..

NuSaNa NoSa 91 said...

keen suke ngan komen woot2 tuh.. betol tuh.. tutup aurat tuh bukn sbb baik atau jht.. tp sbb ia mmg kewajipan yg dh ditetapkn oleh-Nya.. baik atau jht tu plak pilihan kita, dan ia direfleks kan oleh solat kita.. mksudnya kesan drp smbhyg kita.. klu kita jht, mknanya ada something wrong dgn solat kita, mungkin terleka time smbhyg atau kita xm'hayati makna solat tuh..

lastly.. semua org xperfect kn?? so, kita xbleh tunggu org yg perfect dtg utk menegur kita.. saling menasihati dan mengingati kn slh satu kewajipan kita?? agar kita semua xterleka.. so, tindakan pak cik tu xslh.. cuma dia patot tegur ngan lebih berhikmah skit.. bukn terus kata jht.. dan org yg ditegur, patot berterima kasih dgn teguran tuh.. sbb Allah dah gerakkan hati pak cik tuh utk tegur korang.. kiranya pak cik tuh jd bhn perantara antara korang dan Allah.. jd, sbb tu korang xpatot perli dia.. pepatah pon ada kata, terimalah teguran walau pahit utk didengar..

maaf.. keen hnya menegur.. keen pon xsempurna.. hnya m'jlnkn kewajipn.. hrp funna xterasa..

♥ Funna ♥ said...

keen: terima kasih anats teguran keen tu..alhamdulillah setelah byk nasihat yg d berikan dan byk blogwalking mengenai funna sedar yang kita xseharusnya salah anggap dgn teguran org..mungkin kami salah ini kerana pakcik tu ckp dgn kuat dan xsopan lgsg itu yg membuatkan kami agk mrh..menegur biar kene pd cara nya kan bukan dgn menjerit dan membiarkan org lain keliling kita dgr dan mendatangkan malu pd kita..ok tq to ekeen woot woot~

e p u L said...

pak cik 2 sebenarnye nak ayat korang..korang ni negative sgt..kan dah melepas..kah kah kah

tqaAwesome said...

wow pakcik~ urm. Allah tau ape yg the best utk hambaNya, mungkin dengan cara teguran pakcik tu, ia akan tinggalkan kesan dekat kawan funna tu, buat dia terfikir balik~

mmg salah cara teguran pakcik tu~ but think positive ok ^___^


p/s: eh dok Nilai ke funna? :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blog template is created by Funna Ismail