Kawan-kawan ku

Wednesday, January 19, 2011

Jalan Wanita - Wanita Jalan

Hello peeps..

hari ni aku nak share dengan u oll sikit info mengenai cara seorang gadis, perempuan, wanita berjalan..ok let's go babe!
1.       Jika berjalan, dari belakang kelihatan seperti tidak memijak tanah.    
Golongan wanita yang jalannya berginjat, konon wanita ini adalah wanita yang tidak jujur, kalau berbual, mulutnya laser dan menyinggung perasaan orang lain. Wanita yang berjalan seperti ini juga terkenal dengan sikap egonya. Lebih parah, wanita ini biasanya pemboros atau suka membazir wang tanpa berfikir sebelum berbelanja. Padahal, wang yang dimilikinya itu masih banyak kegunaannya. Tapi jangan berkecil hati, kerana wanita seperti ini biasanya menjadi pujaan ramai lelaki. 

2.       Jika berjalan, sering menoleh ke kanan and kiri. 
Wanita seperti ini biasanya pandai menyimpan rahsia. Walaupun ramai yang menganggap wanita seperti ini tidak jujur, suka menipu teman sendiri,dan merugikan teman bualnya, namun, ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hatinya. Konon wanita seperti ini senang diatur dan diuruskan.

3.     Jika berjalan suka menunduk.
Cara berjalan melambangkan wanita seperti ini memiliki sifat yang tertutup. Ia hanya akan berbual dengan orang-orang yang rapat dengannya dan boleh dipercayai untuk menyimpan rahsianya. Wanita seperti ini biasanya sukar untuk ditakluk hatinya. Disamping sikapnya yang dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan kehidupan cinta. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hati wanita dengan cara berjalan menunduk ini, dijamin akan mendapat kebahagiaan. Sebab, wanita jenis ini sangat setia, dan dia tidak akan mengkhianati lelaki yang dicintainya.

4.     Jika berjalan menatap lurus ke depan.
Wanita seperti ini biasanya memiliki pendirian yang teguh, bukan senang hendak menggoncangkan imannya. Jangan sekali-sekali menentang apa yang pernah dikatanya, jika anda tidak mahu mendengar dia berleter panjang lebar. Meski pendiriannya teguh, tapi dia selalu berselisih pendapat. Jangan hairan jika wanita seperti ini hanya mahu berbual dengan orang yang berpengalaman luas.

5.       Jika berjalan badan bergerak ke kanan dan kiri. 
Wanita yang berjalan dengan gaya yang sedemikian tidak ambil kisah dengan masalah yang berlaku. Apa pun masalah yang ada dihadapannya, dia dianggap kecil. Padahal masalah itu sebenarnya memerlukan kebijaksanaan untuk diselesaikan. Kerana sifatnya yang suka ambil mudah ini, banyak persoalan yang akhirnya tidak dapat diselesaikan dan akibatnya merugikan dirinya sendiri.

6.     Jika berjalan badan tampak tegak.
Wanita ini tegas menentukan sikapnya sendiri. Dia tidak mahu urusan peribadinya dicampur oleh orang lain. Gaya bicaranya serius seperti ingin menunjukkan dia memiliki pendirian teguh. Yang menarik dari wanita ini, dia bertanggungjawap terhadap apa yang pernah dilakukannya. Dia menyenangi lelaki yang berdikari tanpa meninggalkan sifat-sifat romantiknya.

7.       Jika berjalan seperti zirafah. 
Maksudnya, ketika melangkahkan kaki ,badannya ia kelihatan bergerak ke depan dan ke belakang. Wanita jenis ini sangat lemah perasaannya. Dia seorang yang mudah terasa dan mudah tersinggung. Jadi, jika anda berbual dengan wanita seperti ini kenalah menjaga perasaannya agar tidak tersinggung, kerana wanita ini mudah mengalirkan air mata.
huh!u gurls, yg mana cara u oll berjalan?i don't which 1 is my style..people yg tgk la yg tau which type of me..haha ok then dat's all see u next entry..btw tomorrow cuti..yeahhhhh~

10 comments:

khaifaiz said...

owh.. mcm tu rupenye.. Lelaki berjln mcm mane plak ek..? boleh tolong share2kn.. hehe..

Aida Zafirah said...

wah...good info....hehehehe...:)

aleen aiden said...

aku rase aku jalan tunduk.heh~

aliza said...

tak tahulah cara jalan saya camna..haha

ipa faiza~ said...

aiyooo..

xkaji pulak ipa jalan cam ne..

hehe :)

nanad said...

saya yang number 3 kot ;)
ececeyhh~heh

Raji berkata said...

err mcm ad yg tepat
dlu time skolah ak ad org jln badan kanan kiri.. err perempuan lah
tgk dia pun jnis relax jer ;D
cm xambik kisah sgt about bnder2 remeh

NuSaNa NoSa 91 said...

erkkk..?? klu semua, camne tuh?? maknanya personaliti xstabil la ea?? tehehehehee~ ^_^

arehey said...

sye jalan pandang depan r...sye llaki yg kuat iman la ekk...ahakz.. xD

Nia Bebeh said...

saya nombor 4! hihi =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blog template is created by Funna Ismail