Kawan-kawan ku

Monday, February 28, 2011

Welcome to me baby 'X'

Assalammualaikum..

Lama Cik Funna xberstory mory kat sini kan..hehe keadaan internet d opis mahupun d umah sgt bongoks mnyebabkan cik funna mls nk hupdate2 blog..skt hati je..ok ni cik funna nak share kegembiraan kerana berjaya menghabiskan wet dengan membeli hp baru..hari sabtu hari tu pergi dating ngn incik boo..maklum la masing baru dapat gaji..hehehe..pap!dapat sebiji hp kan..hp baru lagi?oh man!sgt membazir kan cik funna ni..ish3..

actually, my prev phone which is samsung corby pro hv lot of probs la..always hang, always off sendiri mayb sbb byk kali jatuh kot..hahaha so nak xnk sebelum dia wat perangai lagi teruk, better la aku beli phn baru kan..phone lama tu aku trade in je n angkat sony xperia X8 ni..boleh la..nk angkat X10 xmampu..angkat je la yg termampu..aku just add on 350 je..tu pon 50 je wet aku yg lebih tu fhm2 sendiri la dari poket sape kan..hahaha..b tq again..luv u la..

 samsung corby pro - " in memory" ..
Sony Ericsson X8 - " hello my baby X", cute x model rabbit tu?pemberian dari besfriend aku Cik Qema + Cik Aja masa besday dulu..tq u oll..hehe

Ape bes yang ade dgn phone ni?
  1. xde video call - owww yeahhhh~sonok..bukan sbb incik boo xdpt wat video call but sometimes dia always buat video call till aku rasa mcm nak baling je hp tu kan..(blom pnh lg baling) so better cari phone yg xde 3G.." trust me dear i xberpaling pada u pon.."
  2. pakai android application..so,apa yg de dlm iPhone kat X8 pon ada..games ke application semua leh download free kat "market" dlm phone ni..owww yeahhhh bes kan~main game je la aku pasni..haha  jakun jap..maklum la samsung corby pro xde features mcm ni..
  3. sound yg bes..semua tau kan sony sound dia mmg bes..so pd aku yg suka dgr lagu ni mmg rasa sgt suka la kan dgn sound dia..
  4. trackId - syok gak benda ala ni..kadang kan bila kita dgr kat radio tetiba tersyiok kat satu lagu ni tp xtau tajuk n sapa yg nyanyi so leh la track guna application ni..syiok!xyah la aku dok sibuk tnye kat org sapa penyanyi ni pe tajuk lagu tu..ngueh3..
  5. lau nak tau more features about dis model leh la tanya kat pokcik google k..
Aku rasa tu je kot yg special..yg lain sama je mcm phone lama aku..aku berangan nk beli hp biasa yg de keypad sbb aku nymph dgn touch screen..balik2 beli gak yg touch screen..aiyakkkkkk..apa ini semua?ni semua akibat termakan kata2 apek ensem kat kedai tu r kan..menciiii!

    13 comments:

    cik ayin said...

    comel lorhh :)

    ♥ Funna ♥ said...

    hehehe..mmg comeyl pon..ringan gila

    farah said...

    heeeennpooonn baruuu!

    aleen aiden said...

    henset baru aku xjeles sangat.aku jeles lebah ang 2.mane nak carik brand mcm lebah ko 2?rare la...hahah

    Raji berkata said...

    mahal x eh?
    cmbest jer ;D
    asal xpakai iphone tros

    ♥ Funna ♥ said...

    farah: yup!hp baru gedik nk tukar..haha

    ♥ Funna ♥ said...

    raji: xmahal pun..lau set ori 799 je lau Ap set 600 leh dpt dh..aku xmampu la nk pakai iPhone..harga dia dh sama ngn gaji aku sebulan..mahal2..hahahaha

    ♥ Funna ♥ said...

    aleen: tu bkn lebah itu rabbit yg comeyl ok..hahahaha

    NuR 'aQiLaH said...

    <-- ada blekberi tapi hampeh x pandai gua..huhu

    ♥ Funna ♥ said...

    wah!blackberry bes gak kan..hehehe try la explore sikit..

    Bazilah said...

    aku reti pakai iphone jeee haha padahal jeles kenapa kau dah tukar 2hp touch screen aku still pakai sony walkman lagi hah? hah? hah? stress.

    Qema said...

    wow hp baru. Huhu. aku jugak xpenah tukar2 fon lg. Tapi kn lau ko ade hati nk beli blackberry or iphone, better ko beli HTC lg best! haha.

    ♥ Funna ♥ said...

    qema: xyh pkai iphone or blackberry..phn aku ni pun bes dh..features dia mcm iphn..sbb pkai android application-

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     
    Blog template is created by Funna Ismail