Kawan-kawan ku

Sunday, February 6, 2011

barang hantaran dah beli?errrrr

Assalammualaikum..

wah lama nye aku bercuti rehat tanpa membuka fb or blog walau sesaat pun..syabas!haha ni cik funna nak cite..2bln yg lepas incik boo saya telah proposed saya untuk berkahwin..dan dengan perasaan yang teruja dan terkezut nye cik funna telah menerima dan semangat incik boo yg ingin memperisterikan saya yang serba kekurangan ini wat aku rasa sgt dihargai..teringat dulu masa aku start bekerja kami penah de krisis yg teramat besar sehingga mematikan semangat aku tuk erus bersama dia..tapi alhamdulillah berkat campur tgn ibu ku yg tercinta akhirnye hubungan kami kembali normal seperti sedia kala..

ok..cerita sal kawin ni u oll rasa semua pihak bersetuju ke dgn perancangan kami tuk berkawin dalam thun ni?byk mulut sumbang aku dgr n xsetuju dengan rancangan kami..ada yang kata:
  1. awal lg kot!xpuas enjoy lagi dow..nikmati la kehidupan muda puas2 before kawin - nak enjoy macam mana lagi der?igt orang dah berkahwin xleh nak enjoy?hello, common la setakat mana nak enjoy balik2 nanti dok dlm kubur gak kan..ape da..(alasan txmasuk akal)
  2. masak xreti, jahit pon xpandai de hati nak kawin - perghh sekurang2 nye aku de gak mencuba tuk masak walaupon xbapa nak sedap mcm korg2 semua masak kan..ala dah kawin nnt automatik pndai masak la..nak jaga suami xkan nk bg suami makan nasi kosong je kan..
  3. korang de duit ke nak kawin ni?xde duit jgn nak berngan nak kawin..nnt dok nyusahkan org lain lak kan..pergghhhh yg ni sakit gak telinga aku dgr..kalau org dh ajak kawin confirm2 la dh de duit..pe?mentang2 la nmpak incik boo tu mcm dak2 hingusan u oll igt dia xberduit ke?errrr duit dlm asb dia lepas la nk wat kenduri kedua2 belah pihak..(so, alasan ini pun sy tolak kerana kami xkan nyusahkan sesapa pun..
huh!itu dari mulut2 sumbang yang cuba menghalang keinginan aku..dari mulut mak lak:
dia kata dia xsanggup nak lepaskan aku n dia belum bersedia nak lepaskan aku..dia takut bila aku da kawin aku jarang jenguk dia..lorh!kesitu pulak mak ni..ye aku tau perasaan mak mcm mana sebab aku ni anak bongsu dia dan selama ni aku la yg de d sisi dia walaupun aku sebenarnye byk dok dalam bilik membuat kilang tahik mata dan air liur basi kan..dia kata bagi la 1tahun lagi..

bila bercerita pasal hantaran lak..dah 60% dah barang hantaran kami beli..ok! ni semua hasil kerja incik boo dan mama dia..semangat gila kan diorg tu..mama dia siap dh pilih tarikh lg kan..padahal diorg blom lagi hantar rombongan merisik..gila la diorg ni..mama mmg suka bikin aku jd gila..gila memikir pe plan dia yg xhbs2 wat aku terkezut dan terkezut..bulan 4 or 5 bru nk merisik..lambtnye weyh..mama leh suh aku relax..dia kata pe tau. " hello adik manis relax la lu minah kecut2 ni pehal?bia mama yg adjust mak kamu tu..confirm cair la.." dia kata nnt bila merisik confirm mak leh trima nye la..perghhhh apakah plan diorg yg aku xtau huh?diorg ni mmg xhabis2 bikin wa suspend...athoyaiiiii berkocak2 jiwa raga aku ni memikirkan keadaan aku ni..

26 comments:

farah said...

eh. pehal tetiba ckp sal kawen ni? weh nak kad jemputaaaan ! nak! nak!

rohanazainal said...

wahahaha.. bapak gila kentang mama encik boo kau.. eh, pape t gtau yer.. ada kelapangan ley haku datang bersama azwa.. beshnye kau..

Bazilah said...

wehh ko nak kawen dah ke..tunguu arr haha

♥ Funna ♥ said...

farah: kalau confirm mmg aku akn jempot ko dtg jgn wisau..paksa suh dtg lg ada a..ok!hahaha

♥ Funna ♥ said...

ana: mmg gila kentang dow mama dia..mama paling rock n sempoi pnh aku jumpe..haha

♥ Funna ♥ said...

buzz: insyallah akan kwin coming soon..hehejgn wisau aku akn pksa ko dtg nye nnt..

farah said...

best ah dapat mak mentua sporting! seronooooknye .

Kay Huliana said...

Wah Funna da nak tawin ea? sonok giler la ea skung ni? Happy for Funna...

Kay tukar URL sesaje jer.. aser cam panajng sgt kay punyer URL dlu..cm bdk2..

Yang ni cm misteri sket.. hihi koya

Ape2 pun , congrats Funna!!!!

♥ Funna ♥ said...

farah: haha alhamdulillah la..hopefully after jd menantu dia still maintain dgn spoerting n sempoi dia tu la kan..haha

♥ Funna ♥ said...

kay: tq kay..lmbt g..mayb around oct or nov la kot..don't worry i'll b invite u soon k..hehe..

yup url kay skng nmpk misteri sikit..hehe

rruzanna said...

jelesnye, org tu nk kawen :P funna, klu da sedia ok je, kan bgus kawen dr coupple2 je kn.. hihi congrats! :)

Imran nyambek said...

nak kawin gak.aarrgh

Raji berkata said...

woahhh
dh jadi isteri org lepas nih
alhamdulillah...
nnti tmbh lah satu kepala dlm kenduri tu lgi RM18 kan?
huahua
jgn lpe ajak ak
;D

♥ Funna ♥ said...

rruzanna: tq~mmm tu la lau dh sedia mmg ptut kwin pon kan..haha

♥ Funna ♥ said...

imran: jom pakat semua kawin tahun ni..haha

♥ Funna ♥ said...

raji: jgn risau aku akn paksa ko dtg kenduri aku nnt..leh wat gathering blogger kan mase wed aku tu..mkn aku sponsor time tu..haha

cokLed caNdy :) said...

bestnyerrrr kawin! heheee....
buat keputusan ikut kata hati.. ;)

Qema said...

waahhh incik boo ni memang tak sabo nak kawen ngan ko ni. huhu. Lau ko rasa ini yg terbaik, pedulikan pndapat sumbang tu. Aku sntiasa sokong ko!!heheh. sbb dari asik becinta lama2 lg byk dosa kn. Baik kawen cepat2! tak sabar aku nk tunggu ni..nk tumpang hepi jugak. ^_^v

chuu said...

wow., dah nak kawen ek
*mate terbeliak :PP

♥ Funna ♥ said...

cokled candy: mmm i akn ikut kata hati i..tq dear~

♥ Funna ♥ said...

qema: tu la psl..dok bercinta byk mnmbhkan dosa je..bek kwin je kan..huhu doakan yg trbaik tuk aku..mau masuk dlm senarai pengapit aku x?haha

♥ Funna ♥ said...

chuu: ehehehehe dlm planning lg..insyallah akn kwin dlm thn ni..jgn wisau i akn invite u dear..ehehehehe

Anati Soki said...

heheheh.. ralx relax.. wakakakakakk....

momoyyanyzz said...

haha , spe y ta stuju tu funna ?

Qema said...

pengapit? haha. msuk ko da 2 permintaan tuk thn ni. keh3. msuk je la dlm list tp nk konpem tu akn dipikir2kn balik cmne.hehe

niDa said...

aku x terkata jap... aku nk tnye asal ko potong line aku haaa.... kan sepatutnye aku yg kawin dulu.. adoii...

ye la ye la.. ko kawin la.. nnt aku dtg tlg kt umah ko.. hahaha..


::: aku kesepian di dalam blk. ari2 aku mst kuar. klu x kuar aku mesti layan blog:::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blog template is created by Funna Ismail