Kawan-kawan ku

Wednesday, March 23, 2011

Diganggu "comel"


"Tolong aku!!!" 

begitu la yang tertera di monitor aku semalam secara tiba2..dimana aku pun xtau mane dtg nye word tu..ye aku telah diganggu oleh si "comel"..Comel?comell ke?hmmm meh sini aku nk cite sat sal "comel"..serius angker..aku smpai menitiskan air mata cun tu..hbs air mata cun i tau nyah!! errrrr sgt marah!!!

ok kisah nye begini..aku ni kan lau buat kerja mmg tekun gileeee..d sbbkan beberapa hari ni youtube xbape nk layan sbb mmg xleh on maka dgn tekun nye aku complete kan kerja saat akhir aku disini..kerana aku xnk la tinggalkan cirit2 aku pada staff baru yg akn mik alih tempat aku nnt kan..cian dia nk genyeh2 mata, ketuk2 pale nak fhm hasil kerja aku yg xcomplete kan..aku dah rasa mcm mane susah nya belajar sendiri benda yg kita xtau..payah weyhhh payah..

berbalik pada kisah si "comel", masa tu aku tengah asingkan kad matrik student..check la satu2 no matrik diorg dekat system..pastu part nama "salbiah binti xxxx(xigt pe nama bapak dia), aku pun tulis nama center belajar dia kat envelope..tekun tulis then aku toleh ke PC, mariiiii..tetiba kat ruangan no matrik system tu kuar word " TOLONG AKU!!!"..omg!wth?dua kali gak aku pndang word tu lantas aku gtau officemate aku Linda..dia leh lak kata mungkin aku tertulis kot..mmg x a..pe kejadahnye aku nak tulis mende alah tu?igt aku nk wat propa ke pe kat die?aishhhhhh..tetiba bulu roma aku meremang..mungkin terlampau pikir bukan2 kot..mariiiii..lintang pukang aku lari mcm zebra pergi ke tempat kak linda..haha

kak linda dgn muka cuak dia, cepat2 dia mik yassin atas meja letak kat partition kitorang..dlm hati aku berkata " boleh tahan sengal gak la kan minah ni..ko ingat hantu takut ke dengan yasin..lau bacaan yassin tu mmg la dia takut..ape da.." lepas tu dtg lak si syukri dgn muka bahagia mcm baru lepas berak..sengeh2 mcm kambing..aku cite kat dia, dia bntai sengeh mcm s***..pastu black lak dtg melawat kitorg..cite la kat black sal benda ni, dia kt tu bukan hantu, tapi manusia yg mcm hantu yg kacau..dia kata ada satu software bile setting dkt mane2 PC, org yg kat main PC leh control pe yg kite buat..de beberapa staff yg dh terkena..mungkin aku salah seorg..

perghhhhhhhhhhhh wakenabeb!!!mcm s***..aku smpai nngis2 manja tu cuak punye pasal..mmg vodosh sape yg kene kan aku tu..dalam pale hotak aku ni dok pk syukri je sbb before lunch dia de men2 PC aku then tetb lak pas aku kecow sal benda ni kat kak lin dia leh dtg unit aku dgn muka kambing dia..tp bila tnye xnak ngaku..kalau dia ngaku mmg aku nk belasah dia je kan..sedihnye wa terkena..dem! xpe la, mungkin itu hadiah utk pemergian ku kot..hahaha..terima kasih SYUK...

10 comments:

IJAT360 said...

haha..ingatkan hantu betul tadi..rupenyer dah kene pedajal orang..^_^

::iRa:: said...

fuhh! ingtkn roh minx tlg ek...hehe...xpe2...sabo ea...bkn selalu pn kena.. :)

nabila izyani said...

huh.. mmg rmai org godam pc orang lain.. dye tau je no siri pc kite.. kt situ laa dye boleh control smpai boleh rosak kte nyer pc.. hehe

farah said...

kalo ak kena , cuak gak weyyyy

Ili Naquiah said...

=)

PrettySugar - Cakes.Cupcakes.Cookies

Raji berkata said...

hahaha memang betul lah =.=
ak ttaw nk wat ap kalau terjadi bnder2 cmnih..
syuk2

aleen aiden said...

hahha,giler keji org mcm 2.cit!hack lappy die weh!agaga~

chuu said...

bahaya2., keje membahan org ni mmg best,
tapi yg kene bahan ni adehhh =,=

*baru sempat singgah hihi:P

♥ Funna ♥ said...

aleen: hahaha xla keji cuma notty sikit la..nk kene babap montot tu kot dak tu

♥ Funna ♥ said...

chuu: kan..membahan mmg bes yg kene bahan ni yg xbes..takut tau..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blog template is created by Funna Ismail