Kawan-kawan ku

Friday, January 18, 2013

Miracle of Jus Delima by Giffarine

Assalammualaikum..

Lama xupdate blog since dah ada baby Damia ni...siang malam dok mengadap dia je..hehe..
actually hari ni aku nk buat review sikit pasal jus delima..aku dah lama amalkan Jus Delima brand Giffarine lagi2 bila aku start mengandung dulu mmg xputus minum jus delima..aku selalu amalkan minum 30ml waktu pagi and 30ml sebelum tido..
Ni la rupanya Jus delima, Giffarine
Alhamdulillah sepanjang aku pregnant mmg aku xbyk mengalami masalah kesihatan..badan cergas selalu..morning sickness pun hnya sebulan pertama..masa tu aku xminum jus delima and bila start minum nausea semua hilang..sepanjang mengandung, ada la dlm 11-12botol aku amik and still continue sampai la sekarang (masih dalam pantang-28hari) :)

Apa yang aku perasan sejak aku ambil jus ni:
  • Badan sentiasa rasa segar and cergas walaupun masa aku tgh pregnant and sekarang dalam pantang. bila dah ada baby u oll tau la kan betapa xckup tido nye aku lagi2 si baby Damia ni kerap bangun malam tuk menyusu..tapi alhamdulillah, walaupun xcukup tido, tapi xde pula aku rasa ngantuk waktu siang.. 
  • Tiada alahan, alhamdulillah sepanjang pregnant, xde alahan pun..rasa mual2 ke apa ke..aku akan rasa mual or pening bila aku lapar..tau2 la org pregnant kan..hehehe 
  • Bertenaga, ni aku perasan masa aku nak bersalin..11jam dlm labour room and xdiberi makan apa2 tapi alhamdulillah aku masih lagi bertenaga untuk push..last aku mkn pd pukul 8mlm and pecah ketuban masa tu pukul 4.30pagi and selamat bersalin pukul 3.30ptg..ko bayangkan betapa lama aku punya perut xberisi makann or minuman..before ke hospital, aku sempat minum jus delima and kali ni aku minum lebih sikit 60ml..hahaha
  • satu lagi yang aku perasan, masa bersalin nurse and doctor kata baby keluar bersih je xde darah..aku pernah dgr org kata kalau nak baby keluar bersih minum air kelapa..xpayah minum air kelapa la, aku minum jus delima je..hihi 
  • Kulit baby catik,bibir merah,mata shining,bijak,tulang kuat. Ni yang paling aku nk share, pd sesiapa yg mengamalkan jus delima sepanjang ngandung baby dia kulit cantik, putih and bibir merah bak delima walaupun parent kulit xbapa nk cantik and mulus..bukan baby aku je, baby member2 aku yg amalkan jus delima ni pun sama ok..aku xtipu..nnt aku tampal gambar baby Damia and baby Dania(anak kwn aku)..Sekarang Damia, dah 28hari dan alhamdulillah dia sihat dan sangat active..tulang kemain kuat.bijak pun bijak..pantang tengok camera pandai je dia pose..hehe
Selain tu khasiat jus Delima ni jugak untuk:
  • mengekalkan keadaan jantung & hati yg sihat
  • membersihkan hati & saluran perkumuhan
  • menyingkrkan lemak yg berlebihan
  • meningkatkan tenaga
  • mencegah rasa mual
  • menstabikan keadaan hormon semasa kemuncak haid
  • mencantikkan kulit muka
  • membantu memulihkan penyakit diabetis
  • menghapuskan kahak
  • memberi tenaga & mencegah keletihan
  • mencegah angin ahmar
  • meningkatkan peredaran darah
  • anti CANCER 
Eh tapi aku nak ingatkan pada semua, setiap penyakit dan penawar tu adalah dtgnya dari Allah.kita ni hanya berusaha dan selebihnye terletak kpdNya..insyaAllah:) 
Ni Damia masa baru lahir
Ni masa Damia baru 9hari, pandai dia berposing kan..hehe






Ni baru 24hari..Princess Damia Arissa
Yang ni anak kawan aku, Dania..baby jus delima juga :)
So,kengkawan yang nak pregnat, tengah pregnant, nak bersalin, sudah bersalin.. aku berani suggestkan jus ni untuk kesihatan anak dan juga ibu. Khasiatnya memang bagus coz dia 100% dari jus delima..bila buka kene cepat2 masuk dalam peti sejuk if letak luar dia cepat rosak sbb dia ori xde campur apa2.. cuba la sure u oll tak menyesal.
 
Kepada sesiapa yang berminat dengan jus delima ni, boleh PM saya di 0192619648 atau email ke crazy_funkie@yahoo.com

Sebotol harga nya RM71.30 (minum 2x sehari: pagi 30ml, sebelum tido 30ml)

Thank you :)

3 comments:

dya said...

salam kenal,dya followers sini iyer....jemput singgah my blog ya..

Integra9116 said...

As salam, sy nak minta kebenaran utk copy statement awak ni nak tampal dekat wall fb sy sbg testimonial boleh tak?
Sekian

Integra9116 said...

As salam, sy nak minta kebenaran utk copy statement awak ni nak tampal dekat wall fb sy sbg testimonial boleh tak?
Sekian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blog template is created by Funna Ismail